Regina Elisabeta a II-a și-a condus pe ultimul drum soțul, prinţul Philip, după 73 de ani de căsnicie, iar cel mai dureros moment de la tristul eveniment a fost cel în care Majestatea Sa și-a luat „Adio” de la prințul consort.

Suverana a avut un moment, potrivit Daily Mail, în care l-a omagiat singură pe soţul său, în Capela Saint George de la Castelul Windsor.

Regina a intrat prima în capelă, şi-a plecat capul cu veneraţie şi şi-a şters lacrimile în timp ce însoţea sicriul iubitului său Philip, în ultima sa călătorie. Şi fiul cel mare, prinţul Charles, care a urmat cortegiul alături de fraţii săi, a lăcrimat în timp ce pătrundea în capelă.

Odată cu familia regală, milioane de britanici şi-au luat rămas bun de la cel mai longeviv prinţ consort din istoria Regatului Unit.

The funeral of Prince Philip, Duke of Edinburgh, Middle Ward, Rampart Room, Windsor Castle, Berkshire, UK – 17 Apr 2021SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

După procesiunea de opt minute şi slujba de 50 de minute, sicriul a fost coborât în cripta regală a capelei Saint George, „Royal Vault”. Sicriul va rămâne în acest cavou până la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Trupurile celor doi soţi se vor odihni astfel împreună în capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu Suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Membrii familiei regale britanice au oferit sâmbătă un exemplu în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de pandemie. Astfel, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să stea singură în timpul funeraliilor soţului său Philip, care au avut loc sâmbătă după-amiază în capela St.George.

Participanții la slujba din capelă au păstrat distanţa unii de față de ceilalți, fiind aşezaţi la 2 metri, pe familii, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus. Așa se face că regina Elisabeta, care de la începutul pandemiei se izolase cu prințul Philip la castelul Windsor, a rămas singură în strană, fără a avea alți membri ai familiei în imediata apropiere.

Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.