Recent, acesta a postat pe Facebook o fotografie cu pâine de casă făcut chiar de el, iar fani de peste tot cel mai probabil au luat drumul brutăriei sau al bucătăriei. Atât de bine arată baghetele făcute de către vedetă!

Învățații lumii, toți, spun că sunt patru elemente care stau la baza Creației : apa, pământul, aerul și focul (ar mai fi…

Posted by Mircea Radu on Tuesday, 15 December 2020

”Până aici miroase”, i-a scris o gospodină vedetei.

Nu doar că știe să facă pâine probabil nu doar arătoasă, ci și foarte gustoasă, dar prezentatorul TV știe să vorbească și dumnezeiește despre ea.

“Fac pâine în casă de ani de zile. Îmi place să fac, nu mă pune nimeni. Despre gust şi beneficiul adus sănătăţii, nu mai spun.

Mirosul pâinii de casă e atât de special încât atunci când rup o pâine proaspătă, instinctul, reflexul, ceva din mine, mă face să o duc la nas şi să inspir. Mirosul e atât de complex şi de profund încât nu pot ţine ochii deschişi”, scrie Mircea Radu în descrierea fotografiei.

Însă pâinea are pentru el o mult mai mare însemnătate. Nu e doar pentru stomac, nas sau ochi. Pâinea, în viziunea sa, vorbește chiar despre divinitate.

”Pâinea ruptă (nu tăiată, ci ruptă) şi împărţită cu cineva, e un gest de prietenie printre cele mai puternice. Numai în copilărie făceam asta cu amicii mei (dă-mi şi mie colţul! – toţi auzim asta în nopţile fără somn, când vrem să fugim cumva din vieţile noastre de acum).

Pâinea e mai mult decât regina mâncărurilor, e mama. Pâinea înseamnă dragoste. În rugăciunea Tatăl Nostru, formula cu care se intră în vorbă cu Dumnezeu, lista cu rugăminţi e deschisă de pâine. De nimic altceva. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşelile noastre – după pâine vine iertarea, respectul suprem al lui Dumnezeu faţă de om e că nu se face judecata pe stomacul gol”, mai scrie Mircea Radu pe rețeaua de socializare.

Și pentru că mulți fani îi cer rețeta, Mircea Radu le răspunde: ”Revin la promisiunea făcută acum ceva timp – reţeta acestor baghete – şi mă ţin de cuvânt; le fac după metoda lui Patrick Ryan (google). O nebunie. Învăţaţii lumii ar trebui să reconsidere atunci când vorbesc de cele patru elemente care stau la baza Creaţiei.

Ele sunt făina, apa, drojdia şi sarea”, încheie vedeta postarea care a ajuns la inima fanilor săi.

Vezi și Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea

Citește și:

O recunoști? E o mare actriță de la noi și tocmai s-a vindecat de Covid

Fiul lui Ștefan Bănică calcă pe urmele tatălui său. La ce post TV va putea fi urmărit?