Pricepută în bucătărie, vedeta, care este și mama unui băiețel, a dezvăluit recent desertului copilăriei sale, într-o postare pe Instagram. Rețeta nu este deloc dificilă și, cu puțină atenție și exercițiu, nu are cum să nu iasă ca la carte.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Lesko Official (@anna_lesko)

Iar dacă vrei o rețetă specială de cozonaci, mai ”altfel”, ar trebui să o încerci. Cozonacul cu nucă și vișine, pufos și cu o compoziție bogată și dulce, care se face rapid și e foarte gustos, va fi cu siguranță elementul surpriză al mesei de Înviere.

Rețeta de cozonaci cu nucă și vișine a Annei Lesko

Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a te bucura de un desert ca al Annei Lesko, dar și ce pași trebui să urmezi pentru un cozonac cu nucă și vișine ca la carte. ”Înarmează-te” cu ingredientele necesare, un pic de răbdare și puțin timp.

Ingrediente

Pentru aluat:

– 1 kg faină

– 500 ml de lapte cald

– 7 galbenușuri

-25 gr drojdie

– 400 gr zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)

– 100 gr unt

– coajă de portocală și lămâie

– esența de vanilie

Pentru compozitie:

– 500 gr nuci zdrobite

– zahăr după gust (din cele 400 gr)

– 50 gr cacao

– vișine în propriu suc

– gem de prune

– stafide

– 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 gr)

Pe deasupra:

– 2 gălbenușuri

– 1/2 de linguri de scorțișoară

– 1 lingură rasă de miere

– nucă

Mod de preparare

Amestecă făină cu drojdie, zahăr și puțin lapte și lasă totul la dospit timp de 20 de minute. În paralel, mixează gălbenușurile și zahărul până ce se obține o spumă densă, pe care o pui peste aluatul deja făcut. După ce drojdia a crescut, adaugă zahăr, coaja de lămâie și portocală, laptele rămas, unt și frământă. După ce te-ai asigurat că ai obținut un aluat dens, lasă totul la dospit.

În ceea ce privește compoziția cozonacului, amestecă nuca cu stafidele, gemul de vișine și vișinele în propiul suc, nu uita nici de zahăr, după care mai pune și cacao și amestecă bine. Ulterior, bate și albușurile cu zahăr, iar spuma ce reiese o adaugă peste compozița obținută inițial. De asemenea, pentru mai mult gust, Anna adaugă la final și merișoare.

După care, întinde bine aluatul, adaugă compoziția peste, iar apoi împletește cozonacul. Acesta trebuie așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În tavă, cozonacul se unge cu gălbenuș, miere și scorțișoară, urmând, bineînețeles, să fie băgat la cuptor timp de 60 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Anna Lesko garantează că va ieși o minunăție de cozonac!

Vezi și Anna Lesko a împlinit 42 de ani: ”M-am copt perfect”. Ce spune vedeta despre căsătorie

Citește și:

Cum a reacționat Alexandra Dinu când fiul ei, Mario, a venit cu prima lui iubită?

Vedeta din Laguna Albastră a pozat nud la 55 de ani! Cum arată Brooke Shields fără nicio haină pe ea și fără inhibiții