Reprezentanta Africii de Sud la cea de-a 68-a ediție a concursului a declarat, după ce i s-a așezat pe cap tiara: ”Am crescut într-o lume în care o femeie care arată ca mine – cu tipul meu de piele și cu un păr ca al meu – nu a fost niciodată considerată frumoasă”.

De altfel, Zozibini a venit în competiție cu părul său natural, refuzând să îl îndrepte, așa cum fac marea majoritate a femeilor de culoare în astfel de concursuri.

”Cred că astăzi este timpul ca acest lucru să se oprească. Vreau ca cei mici să se uite la mine și să îmi vadă chipul și să își vadă fețele reflectate în a mea”, a mai spus aceasta.

momentul incoronariiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

În finală au mai ajuns și reprezentantele Mexicului și Puerto Rico. 90 de concurente din tot atâtea țări au participat la competiție. România a fost reprezentată de Dorina Chihaia, în vârstă de 24 de ani, care trăiește în Shanghai, dar s-a născut în Capitală.

Dorina este femeie de afaceri și cunoaște 4 limbi străine.

Marele premiu a fost în valoare de un sfert de milion de dolari. Anul trecut, premiul cel mare a fost luat acasă de reprezentanta statului Filipine, Catriona Gray.

Vezi și Ea este tânăra care va reprezenta România la Miss Universe. E născută în Capitală, dar trăiește în Shanghai. Vorbește 4 limbi străine!

Citește și: