Regina află prima că un copil s-a născut

Ori de câte ori un copil vine pe lume în familia regală, regina e prima care trebuie anunțată. Abia apoi află și restul membrilor familiei regale. Apoi e făcut anunțul oficial, către întreg regatul.

A existat o excepție la nașterea prințului George, când Kate și William au făcut anunțul către ”supuși” pe Twitter. Regina fusese însă informată în prealabil, nepotul ei cel mare, William, dându-i vestea la telefon.

Crainicul orașului anunță populația

Anunțul către ”supuși” e făcut de crainicul orașului, conform unei tradiții medievale ce datează din perioada în care puțini știau să scrie sau să citească.

În prezent, cel care deține această funcție este Tony Appleton. Acesta a făcut anunțul după ce s-a născut prințul George, dar și după ce a venit pe lume prințesa Charlotte.

Nașterea acasă e norma

Regina Elisabeta a născut de fiecare dată acasă, la Palatul Buckingham, ea respectând o tradiție veche. Însă prințesa Diana a încălcat această regulă la ambele nașteri. William și Harry au venit pe lume Spitalul St. Mary, în aripa privată Lindo.

Și Kate a procedat întocmai ca Lady Di când i-a adus pe lume pe George și pe Charlotte. Se pare însă că al treilea copil va fi născut acasă, la Palatul Kensington.

Tații nu sunt lăsați în încăperea în care vine pe lume copilul

Până după nașterea prințului Charles, bărbații nu erau lăsați să intre în camera în care venea pe lume copilul. ”Evenimentul” era unul la care participau doar femeile.

Însă tradiția a fost încălcată însuși de prințul Charles, tatăl lui William. La fel a procedat ulterior și William. Rămâne de văzut dacă de această dată tradiția va fi respectată sau nu.

Moașele depun un jurământ al tăcerii

Moașele care sunt prezente la nașterea vlăstarului regal trebuie să depună un jurământ al tăcerii.

La ultima naștere, când a venit pe lume Charlotte, Kate a avut nu mai puțin de trei moașe.

Foto: Hepta

Vezi și S-a aflat când va naște Kate Middleton cel de-al treilea copil! Ziua aleasă are o semnificație aparte

Citește și: