Actorul Şerban Ionescu s-a stins din viață  pe 21 noiembrie 2012, la vârsta de 62 de ani, răpus de o boală incurabilă. Moartea lui a lăsat un gol imens pe scena teatrului românesc, însă fiul lui îi duce cu succes numele mai departe.  La doar 22 de ani, Carol Ionescu, unicul lui fiu, este unul dintre cei mai talentați artiști din noua generație, și este cel mai tânăr actor din trupa fără nume a lui Victor Ioan Frunză, echipă în care a intrat chiar la sfârșitul liceului.

Dacă  ar mai trăi azi, Șerban Ionescu ar fi nelipsit de la spectacolele fiului său și l-ar aplauda cu lacrimi în ochi, fiind tare mândru de el.  Carol joacă în opt spectacole la Teatrul Metropolis și toate sunt sold-out. Tânărul are un succes nebun cu rolul lui Romeo, din „Romeo și Julieta”, dar îl mai puteți vedea în „Visul unei nopți de vară”, „Hamlet”, „O scrisoare pierdută”, „Titanic vals” și „Amadeus”, „A douăsprezecea noapte” sau „Tartuffe”.

Carol Ionescu este unicul fiu al lui Șerban Ionescu

Și-a petrecut copilăria în teatru, unde își însoțea părinții, dar a vrut inițial să se facă astronaut sau fotbalist, însă, din pură întâmplare, pe vremea când studia la Școala Centrală, a intrat într-o super trupă de teatru și așa a început totul.

„Chiar nu voiam să fac asta. Acum, dacă mă uit în urmă, mi se pare că am fost avantajat. Eu am pornit de la baza muntelui. Și am primit tot ce aveam nevoie. Acum trebuie să confirm. Dar când eram copil nu-mi dădeam seama de toate astea și nici nu mă atrăgea teatrul. Voiam să mă fac astronaut… Și toată lumea era fericită. Până pe la zece ani a durat povestea asta cu astronautul. Pe urmă a picat, pentru că am ajuns la gimnaziu, am văzut că nu sunt bun la școală și mi-am dat seama că n-o să ajung niciodată astronaut. Pe urmă am vrut să mă fac fotbalist. A fost și opțiunea cu Liceul Enescu, dar a trecut repede. (…) Dar la un moment dat, la Școala Centrală, am intrat într-o super trupă de teatru, care și azi e foarte, foarte tare. Acolo am stat vreo trei ani și așa a început totul…”, a declarat Carol într-un interviu de suflet pentru www.yorick.ro.

Carol Ionescu a vrut să se facă astronaut

Carol povestește chiar că tatăl lui nu-și dorea ca fiul lui să se facă actor, însă când a aflat că are talent i-a dat binecuvântarea lui. „Țin minte că a fost o discuție la un moment dat când eram mic. Și am zis: „Dar ce-ar fi dacă m-aș face eu actor?” Și a fost așa o explozie: „NU!!!” De la tata mai ales. Probabil se temea, ca orice actor, că poate plodul e netalentat sau că nu se mai trăiește la fel de bine din actorie. Dar până la urmă am primit și confirmarea lui. După ce am intrat în trupa de teatru, ne-am învârtit noi pe la niște festivaluri. Eram coordonați de Anghel Damian și de Andrei Cătălin. Și la un moment dat am fost la Ideo Ideis și acolo am jucat „Șapte dintr-o lovitură” de Lia Bugnar. Tata era atunci destul de bolnav. Și stătea undeva, la o casa din afara Bucureștiului, se întorsese din străinătate unde zicea că s-a dus să moară ca Bălcescu… Făcea glume. Eu mergeam să-l vizitez de două-trei ori pe săptămână. Și, la un moment dat, când m-am dus, ajunsese și la el vestea că spectacolul nostru de la Ideo Ideis a fost super bun. Eu între timp mă hotărâsem că vreau să dau la actorie, mama era OK, dar cu el nu mai vorbisem despre asta. Și mi-a spus că e foarte mândru că fac asta și că am toată binecuvântarea lui. Nu mi-am dat seama niciodată până atunci cât însemna asta pentru mine, dar atunci a însemnat enorm.”, a mai spus Carol pentru www.yorick.ro, precizând că a avut o relație foarte specială cu tatăl lui: “Am avut o relație foarte puternică de tată – fiu, de fapt, o prietenie”.

Citește și: