Regizorul Lucian Pintilie a fost internat la Spitalul Elias, în stare gravă, pe secția de Anestezie şi Terapie Intensivă.  În vârstă de 84 ani, Pintilie are probleme mari de sănătate și a mai fost internat și la sfârșitul lunii aprilie, potrivit libertatea.ro.  

Lucian Pintilie a fost internat din nou duminică seară, iar medicii se chinuie să-i salveze viața. El s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în Basarabia de Sud.

Citește și:Principele Nicolae a anunțat data și locul nunții. Unde a ales să-și unească destinul de Alina Binder

Are probleme grave la plămâni

Celebrul regizor ar fi răcit foarte puternic în această iarnă, problemele la plămâni fiind foarte grave.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din București, printre care se pot enumera câteva spectacole antologice: Copiii soarelui (1961), Proștii sub clar de lună (1962), Cezar și Cleopatra (1963), Biedermann și incendiatorii (1964), Inima mea e pe înălțimi (1964), D’ale carnavalului (1966), Livada cu vișini (1967), Revizorul (1974), spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentație), precum și două filme de lung metraj: Duminica la ora 6 și Reconstituirea. În 1973, a realizat la Televiziunea iugoslavă filmul „Salonul nr. 6”, după nuvela omonimă a lui Cehov.

În 1979, a filmat în România „De ce trag clopotele, Mitică”, după un scenariu propriu pornind de la piesa „D’ale carnavalului”, film interzis vreme de peste zece ani, până în 1990.

Și Cristian Țopescu e internat la Elias

Marele artist se află internat în același spital cu Cristian Țopescu. Celebrul comentator sportiv, în vârstă de 81 de ani, a suferit o criză de diabet zaharat decompensat. Inițial, ambulanța a fost chemată pentru o colică renală. Abia ulterior a ieșit la iveală faptul că era vorba despre o criză de diabet.

Citește și: