Dar, înainte de toate, monarhul e totuși om și a demonstrat-o cu vârf și îndesat când Michelle Obama și soțul ei, Barack Obama, au fost în vizită în Marea Britanie, cu ani în urmă.

Într-un interviu recent, fosta primă doamnă, Michelle Obama, a povestit un episod din timpul întâlnirii cu regina, la Castelul Windsor. A mărturisit că mintea îi vuia de atâtea reguli, de genul ”ai grijă să nu atingi pe nimeni, indiferent ce ai face”. Îi era teamă să nu se așeze înaintea cuiva important, să nu ia loc în locul nepotrivit, să nu facăm vreun gest nelalocul lui.

Și când toate aceste griji erau la apogeu, regina i-a spus calmă și cu un zâmbet cald pe buze: ”așează-te unde vrei”. Când Michelle i-a amintit reginei de protocol, replica acesteia a fost memorabilă: ”O prostie!”, dându-i de înțeles că nu contează și că nu ar trebui să-și piardă vremea gândindu-se la așa ceva.

O ”prostie” la care, de obicei, regina ține, dar în acest caz se pare că a făcut o excepție. Era prima vizită a soților Obama în Marea Britanie și, în ciuda calmului afișat, atât Barack, cât și Michelle Obama, tremurau și erau extrem de nesiguri și temători să nu facă vreo gafă.

Îndată ce au aterizat, ea și Barack Obama au fost întâmpinați de prințul Philip, care i-a onorat într-un mod special. A urcat la volanul mașinii Range Rover a reginei, mama sa, și i-a condus el însuși pe soții Obama la castel, unde îi aștepta monarhul.

A urmat un prânz privat în patru. Se întâmpla chiar la o zi distanță de când regina împlinea 90 de ani.

”Eram doar două femei obosite și chinuite de pantofii lor”

Michelle Obama și-a mai amintit un moment în care ea și regina au lăsat deoparte statutul și au stat de vorbă ca două femei. La un moment dat, în timpul unei întâlniri, reginei i-a alunecat privirea înspre pantofii Jimmy Choo pe care îi purta Michelle Obama, niște pantofi care transmiteau doar privindu-i faptul că nu erau deloc comozi. Iar Michelle Obama recunoaște că durerile cauzate de ei erau necruțătoare.

”Par niște pantofi incomozi. Nu-i așa că sunt?”, i-a spus regina, iar Michelle Obama a încuviințat. ”Am uitat în acel moment că ea poartă uneori o coroană cu diamante și că eu venisem cu avionul prezidențial. Eram doar două femei obosite și chinuite de pantofii lor”, ăși amintește fosta primă doamnă a SUA, care în prezent își promovează biografia, volumul numit ”Becoming”.

Vezi și Regina Elisabeta a II-a are trei reguli pe care vrea ca toată familia regală să le respecte de Crăciun. Nu are voie nimeni să le încalce

Citește și: