Dar iată cum s-au întâmplat evenimentele. Prințesa, împreună cu soțul său de atunci, Mark Phillips, se întorceau de la Palatul Buckingham, când o mașină le-a blocat calea. Șoferul celeilalte mașini a coborât, a tras mai multe focuri de arme, rănind câteva persoane, inclusiv pe șoferul, pe bodyguardul prințesei, un polițist și un jurnalist, apoi i-a cerut acesteia să iasă din mașină. Chiar încerca să o scoată afară din vehicul, trăgând-o de mâini.

Din fericire, Ronnie Russell, un boxer aflat la fața locului, într-o altă mașină, l-a luat prin surprindere pe atacator, l-a lovit și a ajutat-o pe prințesă să fugă.

Conform informațiilor din ancheta dusă la momentul respectiv, atacatorul dorea o răscumpărare de 2-3 milioane de lire sterline.

Acum în vârstă de 72 de ani, fostul boxer a povestit că l-a lovit pe atacator, Ian Ball, de două ori în zona capului.

Ronnie a primit Medalia George pentru curaj din partea suveranei Marii Britanii, care i-a spus: „Medalia este din partea reginei, dar vreau să-ţi mulţumesc în calitate de mamă a prinţesei Anne”.

Ronnie Russell, care în prezent locuieşte în Bristol, s-a hotărât să vândă la licitaţie medalia deoarece are probleme grave de sănătate, după ce a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale.

El a dezvăluit însă cum regina Elisabeta i-a propus să-i plătească casa din Strood, comitatul Kent, în urma incidentului. Russell a declarat că, înainte de a primi medalia, a fost vizitat de ofiţeri de poliţie.

„S-au uitat în jurul casei şi au spus – Oh, este o casă frumoasă”, a declarat el. „M-au întrebat dacă am o ipotecă şi am spus: Da, da, de ce?'”.

„Ei au spus: Ei bine, vă spunem asta un pic mai devreme, însă regina va plăti ipoteca dumneavoastră, ca un cadou pentru ceea ce aţi făcut”, a declarat Ronnie Russell.

„Mi s-a părut extraordinar. (…) am ieşit câştigat din asta”, a mai spus el.

O sursă din palatul regal a declarat că darul reginei ar fi fost plătit din fondurile sale private.

Medalia lui Russell, a căreia valoare este estimată între 15.000 şi 20.000 de lire, va fi scoasă la licitaţie la Londra, luna viitoare.

Vezi și Dezvăluiri despre familia regală: regina și-a pălmuit nepotul, iar pe prințesa Diana se băteau doi mari actori. Pe cine a ales Lady Di

Citește și: