Însă cum cazurile de infectare cu coronavirus au explodat vineri în regat, înregistrându-se peste 200 de cazuri într-o zi, astel încât bilanțul a ajuns la 800, inclusiv familia regală britanică a fost nevoită să admită că se teme. Prin urmare, toate angajamentele reginei pentru săptămâna viitoare au fost anulate.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Palatului Buckingham, în care se menționează că e vorba despre o măsură de precauție. S-a convenit să se procedeze astfel inclusiv în urma consultărilor cu medicii care au grijă de regină li cu membrii Guvernului.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după această perioadă.

Și prințul Charles se teme

Și prințul Charles a anunțat vineri că şi-a amânat vizitele planificate pentru săptămâna viitoare în Bosnia, Cipru şi Iordania „din cauza evoluţiei situaţiei privind pandemia de coronavirus”.

Potrivit Clarence House, fiul cel mai mare al reginei Elisabeta a II-a, primul în ordinea succesiunii la tron, a luat această decizie în urma unei recomandări din partea Guvernului.

Călătoria în Cipru urma să fie prima efectuată de un membru al familiei regale în ultimii 27 de ani.

Prinţul Charles trebuia să meargă în vizită în Bosnia pe 17 şi 18 martie, înainte de a ajunge în Cipru, unde urma să sosească şi soţia sa Camilla, pentru o vizită în perioada 18-21 martie. Cei doi aveau prevăzută apoi o vizită în Iordania până pe 25 martie.

Citește și: