Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, a fost fotografiată în timp ce purta un dispozitiv roşu-maroniu în urechea dreaptă, în momentul în care a coborât dintr-un automobil, duminică, pe domeniul Sandringham, unde se află încă de dinainte de Crăciun.

În urmă cu cinci ani, în octombrie 2014, soţul ei, ducele de Edinburgh, pe atunci în vârstă tot de 93 de ani, a fost văzut, la rândul său, în timp ce purta în public un dispozitiv auditiv foarte discret.

Tipul de dispozitiv purtat de regina Marii Britanii trebuie plasat în canalul auditiv.

regina Elisabeta poarta aparat auditiv

Potrivit site-ului NHS England, „aceste aparate nu sunt de obicei suficient de puternice pentru persoanele diagnosticate cu deficienţe auditive severe”, ceea ce înseamnă că problemele monarhului nu sunt unele serioase.

Manualul de utilizare stipulează că aceste dispozitive sunt folositoare acelor persoane care dispun încă de capacităţi auditive, ajutându-le să capteze mai bine sunetele ambientale obişnuite, precum cele emise de sonerii de uşi şi telefoane, dar şi vorbirea persoanelor din jur.

Duminică, regina Elisabeta a II-a a asistat la slujba religioasă oficiată în capela amenajată pe domeniul Sandringham, iar luni urmează să se întâlnească cu prințul Charles, prințul William și prințul Harry, legat de statutul celui din urmă și al soției sale, Meghan markle, dpă anunțul lor de a renunța la îndatoririle regale.

Vezi și De asta a vrut să se retragă din familia regală? Pasul făcut de Meghan Markle imediat ce ea și soțul ei, prințul Harry, au anunțat că renunță la îndatoririle regale. Un plan bine calculat, pas cu pas

Citește și: