Aceste zvonuri au apărut încă de anul trecut, când prințul Philip, în vârstă de 97 de ani,  a anunțat că se retrage din viața publică.

Revista americană Globe a anunțat recent pe coperta publicației, că starea de sănătate a ducelui s-a înrăutățit și că sfârșitul acestuia este aproape. Mai mult, jurnaliștii americani susțin că Philip ar suferi de cancer și că medicii i-au mai dat doar câteva luni de trăit, regina fiind devastată de acest diagnostic sumbru.

Citește și: A murit de cancer la 46 de ani și a lăsat un bilet emoționant pentru soțul ei și cei doi copii ai lor. Mesajul ei s-a viralizat imediat

Prințul Philip a suferit o operație riscantă anul acesta

Cu toate acestea, palatul Buckingham nu a dat nici un comunicat în acest sens, iar prințul Philip a fost văzut ultima dată, săptămâna trecută, în Balmoral. Pe timpul verii, regina și prințul Philip, au fost văzuți mergând aproape în fiecare duminică la biserica din Balmoral, unde cuplul regal a stat în vacanța de vara.

În luna aprilie, prințul Philip a fost internat de urgență într-un spital privat din Londra, King Edward VII, unde a suferit o operație la șold foarte riscantă, având în vedere vârsta lui avansată. .

Prinţul Philip, care deţine titlul de duce de Edinburgh, s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017, deşi a spus că va continua să participe la anumite evenimente. Starea de sănătate a soțului reginei a fost precară în ultimele luni. El a lipsit  și de la slujba de Paște,  de la castelul Windsor după ce a acuzat stări de rău. Acesta a mai fost internat în spital și anul trecut, însă din cauza unei infecții, având probleme la nivelul plămânilor. La sfârșitul lui 2011, ducele a fost operat și pe inimă. Chirurgii i-au implantat un „stent”, un fel de tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obturarea ei.

Citește și: