Din primele informații, se pare că e vorba de gripă aviară de tipul H5N6, reapărută anul acesta în Europa, dar rămâne ca testele să confirme sau să infirme această variantă.

Regina, în vârstă de 91 de ani, mai are în curtea castelului niște lebede. Nu se știe dacă acestea au fost sau nu infectate.

Regina Elisabeta a II-a e ”profund îngrijorată” de situație, scrie presa britanică, și abia așteaptă rezultatul analizelor, care ar trebui să vină zilele viitoare.

UPDATE: CNN anunță marți că situația e mai dramatică decât se știa, peste 30 dintre lebedelele reginei murind până acum.

Alte șase lebede au fost găsite cu gâtul tăiat, anul trecut

Nu e primul incident legat de lebedele reginei. Anul trecut, în noiembrie, șase dintre lebedele sale au fost găsite înjunghiate și cu gâtul tăiat.

Lebedele sunt protejate în regat, iar cei care rănesc, ucid sau își însușesc un pui de pasăre sălbatică pot sta la închisoare timp de șase luni sau plăti o amendă de 5.000 de lire sterline.

Elisabeta a II-a nu se dă în vânt doar după lebede. E de notorietate faptul că are mai mulți câini din rasa corgi. În ultima vreme, însă, aceștia au început să moară, unul câte unul, din cauza vârstei înaintate. Regina, ea însăși la o vârstă respectabilă, a anunțat că nu va mai aduce la curte niciun pui din această rasă.

Vezi și La fiecare eveniment oficial, regina Elisabeta riscă să-și rupă gâtul

Citește și: