Într-un comunicat transmis de Palatul Buckingham se menționează că regina va lipsi de la evenimentul la care ar fi trebuit să participe, eveniment la care era invitată inclusiv Angelina Jolie, pentru că nu se simte bine. Expresia folosită în comunicat este under the weather”, care în limba engleză înseamnă a se simți rău, bolnav, cu o stare a sănătății precară, obosit, extenuat.

Regina a fost înlocuită la eveniment de ducele de Kent, arată presa britanică.

Totuși, la palat nu a fost chemat niciun medic, iar regina mai are pe agenda zilei de azi un eveniment la care ar trebui să participe după-amiază.

Regina nu lipsește de la evenimente decât dacă situația e gravă

Monarhul, care recent a împlinit 92 de ani, s-a bucurat de o sănătate bună în ultimii ani. Ultima oară când a fost obligată să lipsească de la un eveniment pentru că a fost bolnavă a fost în 2016, de Crăciun, când atât ea, cât și soțul ei, prințul consort Philip, au răcit.

Tot atunci au preferat să plece pentru a-și petrece sărbătorile la Sandringham, ca în fiecare an, cu o zi întârziere. În plus, nu au mai luat trenul, ca de obicei, ci elicopterul personal.

A fost prima oară în 28 de ani când regina a lipsit de la slujba de Căciun, la biserică. A ratat și slujba de Anul Nou din același an.

Vezi și Prințul Philip era în agonie la nunta lui Harry cu Meghan Markle. Iată ce pățise

Citește și: