Citește și: Află pe cine copiază Melania Trump! E cea mai frumoasă regină

Șefi de stat, regi și regine, toți privesc cu teamă recepțiile regale britanice, găzduite de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, potrivit presei americane. În vreme ce oamenii de rând sunt convinși că invitații abia așteaptă să se înfrupte din cele mai bune mâncăruri și să savureze băuturi care mai de care mai rafinate, lucrurile nu stau deloc așa. Motivul? Potrivit protocolului casei regale, dacă Regina Elisabeta a II-a, gazda principală, bea cu eleganță dintr-un pahar sau dintr-o cupă de șampanie, atunci toți invitații ei trebuie să facă asta. Dacă nu se mai atinge de pahar toată seara, atunci nici ceilalți nu trebuie să o facă, mai ales aceia de la masa la care stă ea.

Oaspeții trebuie să vină cu burta plină

Dacă în privința savurării unei băuturi lucrurile nu sunt așa grave, când vine vorba de mâncare, e o adevărată tragedie pentru invitații Reginei Elisabeta. De ce? La banchete, suverana de 91 de ani nu prea mănâncă. Și, potrivit protocolului, deși au bunătățile în față, nici invitații nu mai au voie să se atingă de ele dacă Regina nu o face. Așadar, cel mai adesea, oaspeții trebuie să nu vină înfometați căci riscă să moară de inaniție.

”Dacă Elisabeta a II-a e într-o zi nefastă, doar dă noroc cu invitații principali de la masa ei.Apoi gustă de două ori dintr-un fel de mâncare. În ultimii doi-trei ani, cam așa s-a întâmplat. Au existat și cazuri, ce-i drept extrem de rare, când Regina a părăsit sala și toți au putut să se bucure de cele pregătite”, a afirmat un fost angajat care s-a ocupat până anul acesta de ospețiile suveranei.

Citește și: