Regina Elizabeth a II-a se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, în Scoţia, în urma unor îngrijorări ale medicilor cu privire la starea sănătăţii suveranei, anunţă Palatul Buckingham, relatează BBC News, care transmite live toate update-urile legate de această știre.

”În urma unei noi evaluări, în această (joi) dimineaţa, medicii reginei sunt îngrijoraţi de starea sănătăţii Majestăţii Sale şi au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, anunţă într-un comunicat Palatul Buckingham. ”Regina rămâne confortabilă şi la Balmoral”, precizează aceeaşi sursă.

Toţi cei patru copii ai reginei se află lângă ea, la Balmoral

Membrii apropiaţi ai familiei regale au fost informaţi în acest sens. Prințul Charles și Prințul William au plecat la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii. Și Harry, care se află în Germania, va merge în Scoția. Toţi cei patru copii ai Reginei Elizabeth II, Prinţul Charles, Prinţesa Anne, Prinţul Andrew şi Prinţul Edward, sunt acum cu ea la Castelul Balmoral. De asemenea, nepotul ei, Ducele de Cambridge se află lângă suverană.

Arhiepiscopul de Canterbury a spus că „rugăciunile naţiunii” sunt pentru Regină. „Rugăciunile mele şi rugăciunile oamenilor din (Biserica Angliei) şi din întreaga naţiune sunt alături de Majestatea Sa Regina astăzi. Fie ca prezenţa lui Dumnezeu să o întărească şi să o mângâie pe Majestatea Sa, familia ei şi pe cei care au grijă de ea la Balmoral”, a spus acesta. 

Palatul Buckingham face acest anunţ după ce regina, în vârstă de 96 de ani, s-a retras miercuri dintr-un Consiliu Privat virtual, iar medicii au sfătuit-o să se odihnească. Premierul britanic Liz Truss a declarat că ”întreaga ţară” este ”profund ngrijorată” de această veste. ”Mă gândesc – şi oamenii din Regatul nostru Unit se gândesc – la Mejestatea Sa regina şi la familia sa în acest moment”, a adăugat ea.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, din ce în ce mai epuizată. Anunțul îngrijorător al Casei Regale. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când se ia o astfel de decizie

Citește și: Imagini nemaivăzute din copilăria Reginei Elisabeta a II-a. Britanicii sărbătoresc Jubileul de Platină: 70 de ani de domnie ai suveranei lor