Mulți britanici își doreau că prințul William să fie cel care o va urma pe regina Elisabeta a II-a la tron, însă lucrurile par să stea totuși altfel. Gestul făcut acum de regină le-a dat multora de înțeles că aceasta se pregătește, de fapt, să-i lase coroana fiului ei. Drept dovadă stă faptul că că prințul Charles (73 de ani) va prelua din atribuțiile Reginei Elisabeta a II-a. Acesta urmează să își asume responsabilitatea la un eveniment organizat în mod normal de mama sa. Fiul Reginei Elisabeta va participa la o reuniune prestigioasă a Commonwealth-ului în această vară, la cea de-a 26-a reuniune a șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM). Regina este șefa Commonwealth-ului, funcție pe care a ocupat-o în cei 70 de ani în care a fost Monarh al Marii Britanii.

Chris Ship, editorul ITV News Royal, a postat pe Twitter că moștenitorul este probabil printre cei care se vor aduna în Kigali, Rwanda, pe 20 iunie. Charles trebuia să preia această funcție când domnia reginei se va termina.

„După o întârziere de doi ani, @commonwealthsec a anunțat o dată pentru întâlnirea celor 54 de șefi ai guvernelor membre. Este probabil să meargă și Prințul Charles. Se desfășoară în Kigali, Rwanda, pe 20 iunie. Evenimentul a fost anulat de două ori din cauza Covid-19”, a scris Ship pe Twitter, fără să facă nicio referire la regină.

Evenimentul are pe lista de zi întâlnirea celor 54 de șefi ai guvernelor membre. Summitul din acest an va avea loc în Rwanda, o locație aleasă la ultimul summit din 2018. Întâlnirea se ține în mod obișnuit la fiecare doi ani și este cea mai înaltă adunare consultativă și de elaborare a politicilor din Commonwealth.

Regina a plecat duminică la Sandringham, cu un elicopter pentru a onora memoria a doi îndrăgiți membri ai Familiei Regale. Wood Farm a fost reședința principală a regretatului Prinț Philip după pensionarea sa în 2017. Dar Sandringham are și legături cu regretatul tată al Reginei, regele George al VI-lea, moartea acestuia și preluarea tronului.

Regele a murit în somn în noaptea de 5 spre 6 februarie, iar Elisabeta a foste nevoită să urce pe tronn la vârsta de doar 25 de ani. Pe data de 6 februarie începe cel de-al 70-lea an de succesiune la tron al Majestății Sale.

Cel mai recent anunț regal despre întâlnirea Commonwealth-ului este o etapă cheie. Reprezentanții trebuiau să se întâlnească în iunie 2020. Evenimentul a fost anulat de două ori din cauza pandemiei. Comentatorul regal Dickie Arbiter spune: „Prințul Charles, care o reprezintă pe Regină, este probabil să participe”.

Tema din acest an este „Oferirea unui viitor comun: conectarea, inovarea, transformarea”. Liderii de la summit vor discuta despre cum să onoreze lucrurile care au fost discutate la summitul de la Londra din 2018. Înainte de CHOGM din acest an, membri ai parlamentului, activiști pentru tineret și gen și reprezentanți ai societății și ai afacerilor se vor întâlni la forumuri speciale. Aceste forumuri au scopul de a se asigura că vocile femeilor, tinerilor, întreprinderilor și altor organizații sunt auzite la summit. Președintele Rwandei, Paul Kagame, și-a exprimat bucuria că grupul se va întâlni din nou personal după o pauză, potrivit Daily Express.

Foto: Profimedia