Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soțul său, prințul Philip, au decis să se izoleze din nou, având în vedere că numărul cazurilor de COVID -19 crește de la o zi la alta. După ce au petrecut un weekend la Sandringham, cei doi întors la Castelul Windsor pentru a doua perioadă de izolare la nivel național.

Anunțul a fost făcut chiar de Palatul Buckingham. În weekend, regina a mers să-și viziteze soțul, pe prințul Philip, la reședința lor Sandringham, iar apoi cei doi au plecat împreună la castelul Windsor, unde au decis să se izoleze.

Regina, nevoită să încalce o tradiție veche de 33 de ani

Regina (94 de ani) și prințul consort (99 de ani) își petrec de obicei sărbătorile de iarnă la Sandringham, obicei care a început încă de acum 33 de ani. Ea ajungea acolo cu cel puțin două săptămâni înaintea invitaților ei, pentru a pune la punct detaliile legate de zilele festive, însă anul acesta se pare că pentru prima dată după atâția ani, cei doi s-ar putea să rămână în izolare la Windsor,

Casa Sandringham este una dintre reședințele Familiei Regale britanice, situată în apropierea orașului Sandringham, în Norfolk, Anglia, iar prințul consort a stat acolo din luna octombrie, în timp ce regina a decis să se întoarcă la Windsor pentru a-și îndeplini îndatoririle regale.

Decizia prinţului Philip de a o însoţi acum pe regină la Windsor şi de a reveni la HMS Bubble – aşa cum este numită reşedinţa lor cu personal redus în contextul pandemiei de coronavirus – a fost luată după ce guvernul britanic a anunţat sâmbătă un nou lockdown.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că mutarea ducelui la Windsor a fost planificată de mai multă vreme.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna aceasta ca parte a eforturilor de stopare a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri.

Magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi pub-urile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţâmânt vor rămâne deschise.

Nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul. O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise. 

Citește și:

O recunoști? O vezi toată ziua la TV, dar habar nu aveai că poate să arate și așa! ”Prima dată când te văd atât de sexy”

Lili Sandu arată senzațional la doar trei luni după ce a devenit mamă! Care e secretul cu care a reușit să-și recapete silueta?