După ce ieri, prințul Charles aproape că a dat mâna cu cineva, deși recomandările în plină epidemie de coronavirus sunt să nu nu atingem pe nimeni și să alegem formele de salut care nu presupun contactul, el amintindu-și în ultima clipă și retrăgând mâna, regina Elisabeta a gafat de-a dreptul, punându-se atât pe ea în pericol, cât și pe soțul ei mai vârstnic, prințul consort Philip, dar și pe întreaga familie regală.

Concret, în timpul unei întâlniri, monarhul, care are probleme de sănătate minore, dar tipice vârstei, mai ales ale stistemului respirator, a dat mâna cu un profesor, la Palatul Buckingham. Și, cel mai grav, nici nu a purtat mănuși.

regina a dat mana cu cineva, fara manusi, in plina pandemie de coronavirus

Îmbrăcată într-o rochie aprinsă, roz, cu perle la gât și cercei asortați, regina a primit o medalie, pentru care a mulțumit cu recunoștință, strângând mâna interlocutorului. Nu se știe dacă a procedat astfel din obișnuință sau intenționat, pentru a transmite fătă vorbe cetățenilor britanici că nu e vremea pentru panică.

De menționat e că săptămâna trecută, monarhul a purtat mănuși în timpul unui eveniment de la Palatul Buckingham.

Cel mai probabil, scrie presa britanică, regina a vrut să dea un exemplu. Dacă familia britanică, numeroasă și cu membri de vârste înaintate, ar fi fi intrat în izolare, atunci cu siguranță ar fi transmis un semnal de panică.

De menționat e faptul că în timpul tuturor epidemiilor, de grip aviară și nu numai, regina nu și-a schimbat programul. Nu a făcut asta nici după atacurile teroriste, din același motiv.

Citește și: