Casa regală britanică a fost zguduită de la începutul anului de scandalul Megxit, după ce prințul Harry și Meghan Markle au anunțat pe 8 ianuarie că vor să se distanțeze de familia regală, să devină independenți financiari și să-și petreacă timpul între Canada și Marea Britanie.

Însă, după mai multe doscuții cu regina și consilierii regali, planul lor nu a fost aprobat, iar ducii de Sussex au fost nevoiți să iasă definitive din familia regală. A mai fost și scandalul în care este implicat prințul Andrew, care a fost nevoit, de asemenea, să renunțe la toate îndatoririle lui regale. De parcă nu era de ajuns, în ultima săptămână două cupluri regale au anunțat că divorțează. Mai întâi, nepotul cel mare al reginei, Phillips, a anunțat că se desparte de soția lui, Autumn Kelly, după 12 ani de căsnicie, iar astăzi și contele Earl Snowden a anunțat că divorțează după mai bine de 25 de ani.

Însă, regina se teme că probleme nu s-au terminat aici și cea mai mare teamă a ei este să nu-și piardă anul acesta și soțul, prințul consort Philip, în vârstă de 98 de ani. Starea de sănătate a acestuia este din ce în ce mai precară, ia regina se așteaptă la ce e mai rău. De când s-a retras din viața publică, în 2017,  prințul Philip își petrece timpul în Norfolk, la Sandringham, iar starea lui se deteriorează  de la o zi la alta.  Regina ar fi sfâșiată de durere dacă acest lucru se întâmplă.

 

Citește și: