Conform unui comunicat de presă recent, ”fiecare zi la muncă va fi diferită”. Noul chef va pregăti de mâncare atât pentru fețele regale și musafirii lor, înalți oficiali, dar și pentru ceilalți angajați de la palat. În plus, vor exista situații în care va trebui să gătească în alte reședințe regale.

Cu alte cuvinte, într-o zi ar putea face de mâncare pentru regină și prințul consort, iar în alta pentru prințul Harry și Meghan Markle sau pentru prințul William și Kate Middleton, la Palatul Kensington.

În ceea ce privește experiența cerută, noul chef trebuie să știe să prepare meniuri clasice și contemporane pentru o gamă largă de evenimente. Însă, se mai arată în comunicat, va fi primul pas către o carieră strălucitoare în domeniu.

Masă și cazare, la palat

Salariul, în sine, nu e însă gigantic. Pentru că mesele și cazarea sunt asigurate, cheful va încasa aproape 2.000 de lire sterline pe lună, mai puțin decât leafa medie a unui bucătar din Londra. E însă un sacrificiu pe care mulți chefi sunt pregătiți să-l facă, ținând cont ce rampă de pornire este un astfel de job și de onoarea de a găti pentru regină.

Trebuie însă știut că regina nu e o mâncăcioasă sau o gurmandă. Potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady, regina mănâncă mai mereu aceleași feluri de mâncare, preferata ei fiind o prajitură cu biscuiți și cioclolată.

Vezi și Regina Elisabeta l-a întâlnit pentru prima oară pe prințul Louis, mezinul lui William. Iată ce cadou i-a dus strănepotului ei!

Citește și: