Căsătoriți în 2002, Mohammed al VI-lea și Salma Bennani (așa cum apare în buletin numele ei) au împreună doi copii: pe Moulay Hassan, de 14 ani, viitorul rege al Marocului, și pe prințesa  Lalla Khadija, de 11 ani.

Vestea divorțului vine la un câteva săptămâni după ce regele, în vârstă de 54 de ani, a fost operat, la Paris, el având probleme cu inima. După intervenție, palatul a făcut publică o fotografie cu regele care se recupera pe patul de spital, înconjurat de cei doi copii, de fratele său, prințul Moulay Rachid, de cele trei surori, prințesa Lalla Meryem, prințesa Lalla Asma și prințesa Lalla Hasna. Soția lui, Salma, de 39 de ani, era absentă din fotografie. Iată că deloc întâmplător.

Soții s-au înstrăinat de ceva vreme. În aprilie anul trecut au călătorit împreună în Cuba și Miami, însă de atunci Salma nu a mai apărut în public cu excepția unei vizite oficiale din octombrie, când a luat parte la un eveniment la muzeul Yves Saint Laurent din Marrakech.

Cât despre rege, acesta s-a refăcut după operație. O vizită din partea regelui Felipe de Spania și a soției lui, regina Letizia, a fost anulată. Aceștia ar fi trebuit să vină în Maroc în luna ianuarie a acestui an.

Prima soție de rege care primește un titlu

Mohammed și Salma s-au întâlnit la o petrecere în 1999. O mare dovadă de iubire și prețuire, o încălcare a șabloanelor, a fost aceea când a anunțat public numele soției sale. În mod tradițional, numele soțiilor regilor din Maroc nu sunt făcute publice, ele fiind persoane private.

După căsătorie, Salma a primit titlul de Altețea Sa Regală prințesa Lalla Salma. E prima soție a unui rege marocan care primește un titlu regal. ”Lalla” este un nume tradițional dat femeilor din înalta societate și regalitate.

Foto: NorthFoto

Vezi și Veste șoc în familia prezidențială din SUA! Divorț după 13 ani de mariaj și cinci copii!

Citește și: