Drept  urmare, membrii familiei regale se simt “dezamăgiți şi răniți”.  Palatul Buckingham ar fi fost ”ţinut în întuneric” de Harry şi Meghan, iar decizia acestora este calificată drept “fără precedent”.O altă problemă se referă la modul în care li se va asigura protecţia atunci când se vor muta în Canada, aşa cum au anunţat.

„Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex abia au început. Noi înțelegem decizia lor de a alege o altă abordare, însă vor apărea probleme complicate care vor avea nevoie de timp pentru a putea funcționa”, a declarat regina.

O sursă de la palatul Buckingham a declarat BBC că regina s-a simțit dezamăgită și rănită de decizia nepotului ei preferat.

Prințul Harry şi Meghan Markle renunță la rangul de membri seniori ai familiei regale. Ei au anunţat miercuri că intenţionează să facă un pas în spate din rolurile de prim-plan ca membri ai familiei regale britanice şi să devină independenţi financiar, urmând să-şi petreacă o parte din timp în America de Nord, unde își vor face propria organizație caritabilă.

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, se arată în mesajul celor doi.

„Avem acum în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi patronajele noastre”, au anunţat ducii de Sussex, într-un comunicat postat pe platforma Instagram, miercuri seara.

 

Citește și: