De la 1 aprilie, Meghan Markle și prințul Harry vor ieși definitiv din familia regală și nu vor mai reprezenta onarhia, iar de la anunțul ieșirii lor, din luna ianuarie, au tot existat controverse despre cine le va plăti securitatea, având în vedere că au renunțat la rolul lor de seniori regali. După ce oficialii canadieni au refuzat să suporte această cheltuială, ducii de Sussex au decis acum să se mute în SUA,  unde au primit o reacție similară din partea președintelui american. Într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, Donald Trump a transmis: „Sunt un mare prieten şi admirator al reginei şi Regatului Unit. A fost scris că Harry şi Meghan, care au părăsit Regatul, vor avea reşedinţa permanentă în Canada. Acum, ei părăsesc Canada pentru SUA. SUA nu vor plăti pentru securitatea lor. Ei trebuie să plătească!”.

Răspunsul ducilor de Sussex a venit și el imediat. Purtătorul de cuvânt al cuplului i-a transmis liderului de la Casa Albă că Meghan și Harry nici nu intenționau să ceară ajutor guvernului american. Mai mult, acesta a precizat că aranjamentele pentru protecția lor au fost deja făcute.

Prețul plătit pentru securitatea ducilor de Sussex și a fiului lor Archie, ajunge la câteva milioane de dolari pe an. Prinţul Harry și Meghan au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la obligaţiile lor protocolare în cadrul familiei regale. Cei doi au renunţat la alocaţia regală şi trebuie să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat și trebuie să returneze banii cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit, suma ridicându-se la 2,4 milioane de lire sterline.

Citește și: