Prezentatorul TV a criticat aspru părerile cântărețului, însă într-o manieră destul de subtilă, ținând să sublinieze faptul că lumea mondenă românească este plină de artiști „fără opinii”, indiferent dacă sunt pro sau contra.

Mai mult de atât, Dan Negru a precizat că nu îi ia apărarea lui Dan Bittman, referitor la opinia pe care a prezentat-o despre pandemia de coronavirus, dar nici nu se situează contra lui.

„Postarea asta nu e pro sau contra Bitman, le-o spun celor care vor prelua doar fragmente. Rockul a avut mereu opinii! Bune, proaste, nu contează …Pentru că a fost o opinie, „God Save The Queen” a lui Sex Pistols a fost interzis de însăși bastionul libertății: BBC ! Nu mi-as imagina U2, Bob Dylan, Rolling Stones, Beatlesii, fara opinii.Despre asta e rockul !

Pe tricoul lui James Hetfield de la Metallica scrie : „Trăiesc, nu doar exist” și declarațiile politice controversate ale lui Bono au dat multe breaking news-uri.

Madonna a pus pe jar America când a postat in vară pe Insta o teorie a conspirației legată de vaccin și Annie Lennox de la Eurythmics i-a răspuns dur lansând o polemică in showbizul american.

Unii cred, alții nu!Știu,America e altă ligă dar uitați-vă atunci la showbiz de lângă noi, ticsit de opinii: ungurii au trupe rock-politice (Karpatia e interzisa in Romania si Slovacia) sârbii cu Bora Dordevic de la Riblija Corba sau cu Bijelo Dugme au stârnit multe controverse sociale. Showbiz românesc e fără opinii. E despre Sala Palatului și „mânuțele in aer”.

Așa cum Annie Lennox sau Bon Jovi au contrazis-o pe Madonna, tot așa nimeni din show biz românesc nu a avut vreo părere despre Bitman.”, a scris Dan Negru.

Solistul trupei Bere Gratis, scrisoare deschisă

Solistul trupei Bere Gratis a reacționat și el. Mihai Georgescu (40 de ani) a scris o scrisoare deschisă către „o Românie în pragul smintelii” şi-i îndeamnă pe români să fie mai puţin înverşunaţi şi să respecte dreptul tuturor la liberă exprimare.

„Ultimele zile am văzut multe interviuri cu D. Bittman. Îl cunosc. E prietenul meu de 20 de ani. Bun/ rău, prost/ deştept, talentat/ netalentat, e totuşi o personalitate a muzicii româneşti. Eu am ascultat o părere, o supărare, o frustrare, o nevoie. Alţii au auzit o blasfemie, o lipsă de respect, un act de inconştienţă. Alţii au văzut o golănie, o teorie conspiraţionistă, o nebunie controlată de servicii. Alţii au considerat că e prostie, paranoia, lipsă de informare, ipocrizie. Aş vrea tare mult să fiu de acord cu toţi. Pacifist. Dar mă simt revoltat şi jignit. Oare nu e posibil să avem şi unii, şi alţii nişte sentimente pe care să le transformăm într-o liberă gândire şi exprimare sau e nevoie de permisie să deschidem gura despre ce, unde, cum şi când? E prea multă sminteală, oamenilor! Poate că ce au spus Dănuţ, Mitza, Gicu, Licu, Mirel Rădoi sau ţaţa Floarea nu e corect. Nu e bun. Nu ne place şi nu e folositor. Dar poate şi ei au un drept incontestabil, pentru care unii îşi plâng şi acum taţii, fiii, fiicele, nepoţii, bunicii. După 30 de ani. E prea multă sminteală, oamenilor. Şi mai avem un drept. Să votăm. Nimeni nu e apolitic. Doar pentru că votăm. Avem simpatii şi antipatii, legende şi idoli, oameni pe care nu-i mai suportăm să-i vedem sau auzi. Dar asta nu ne dă dreptul să le închidem gura. Asta nu ne dă dreptul să credem că suntem mai buni, mai frumoşi şi mai deştepţi. Asta nu ne dă dreptul să facem ceva împotriva cuiva”, a scris artistul.

„Eu susţin că poporul acesta a înţeles când au fost inundaţii, când au murit pe capete la COLECTIV, când au reconstruit Spitalul M. Curie, când au căzut betoane peste oameni în „77 etc, etc. Pentru şi peste toate am trecut cu iubire. Nu vreţi să rezolvăm tot aşa şi cu COVIDUL? La fel. Fără sminteală. Căci fiecare dintre noi spune soţiei, soţului, mamei, tatălui, copiilor, bunicilor: Şi n-am iubit pe nimeni/ Aşa cum te-am iubit pe tine! P. S.: Şi eu am stat în casă. Şi eu port mască. Şi eu am copilul la şcoală. Şi eu am tată vârstnic. Şi eu am rămas fără loc de muncă”, a mai transmis Mihai Georgescu.

Dan Bittman: „Mie mi-au murit ambii părinți”

Dan Bittman a mărturisit recent că el nu crede că există cazuri de decese din cauza coronavirusului, ci alte au fost cauzele morților. Mai mult de atât, artistul a invocat că bilanțul deceselor provocate de acest virus nu poate fi aflat, dat fiind că medici nu efectuează necropsiile în momentul în care pacienții se sting pe paturile de spital.

„Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate. Mie mi-au murit ambii părinţi, dar nu pot să înghit informaţie fără discernământ”, a spus Dan Bittman, la Gândul Live.

Acum cateva zile s-a jucat un meci cu o echipa romaneasca, in Bulgaria, cu 12.000 de spectatori pe stadion, aici, langa noi, si nu s-a intamplat nimic. Trebuie sa fim atenti, sa ne spalam pe maini in continuare. Asta am invatat in noua luni, sa ne spalam pe maini? Nu stiam asta? Mi se pare o naivitate, credeti ca doar spalandu-ne pe maini si purtand masca asta suntem in siguranta. Ca am hotarat noi ca virusul asta sare, asa, din planta in planta, la doi metri? Ca am stabilit noi ca doi metri”, a mai spus Dan Bitman într-o emisiune TV.

Citește și:

Unul dintre cele mai mari modele ale lumii așteaptă primul copil! Femei din lumea întreagă, scandalizate: ”Nu vom cunoaşte genul copilului până nu va împlini 18 ani”

Primele informații despre starea actorului Constantin Zamfirescu după intervenția chirurgicală