„Vino la mine, Emanuele. Vino la mine şi spune-mi la ureche”, l-a îndemnat Papa.

Băieţelul i-a spus că şi-a pierdut tatăl acum trei ani. Şi voia să ştie dacă acesta a ajuns în Rai, chiar dacă era ateu. Papa Francis i-a spus că Dumnezeu nu ar fi putut abandona un tată atât de bun ca al lui Emanuele.

„Cu putin timp în urmă, tatăl meu a murit. El era ateu, dar toți cei patru copii ai lui au fost botezați. Era un om bun. Tata a ajuns în Rai?”, l-a întrebat băiatul pe papă.

Citește și: Deranjez? Sunt Francisc!” O familie de români din Italia s-a trezit cu PAPA la ușă

Papa Francisc l-a luat în brațe pe  EmanueleSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Papa a fost emoționat de întrebarea copilului

„Cât de frumos este să aud un fiu spunând despre tatăl său că ‘A fost bun’ și ce mărturie frumoasa a unui fiu care a moștenit puterea tatălui său, care a avut curajul să plângă în fața tuturor. Dacă omul acela a putut să crească astfel de copii, atunci era cu adevărat un om bun. Era un om bun. Omul acela nu avea darul credinței, el nu era credincios, dar și-a botezat copiii. A avut o inimă bună. Și Emanuele se întreabă dacă tatăl lui, care nu era un crendicios, a ajuns în Rai. Dumnezeu este cel care decide cine merge în Rai.”, a spus papa Francisc mulțimii.

„Dar cum reacționează inima lui Dumnezeu, în fața unui astfel de tată? Cum? Voi ce credeți? Inima tatălui. Dumnezeu are inima unui tată. Și în fața unui tată care nu era credincios, dar care și-a botezat copiii și le-a dat acest curaj, credeți că Dumnezeu ar putea să îl lase departe de El?”, a continuat el. „Dumnezeu își abandonează copiii? Dumnezeu își abandonează copiii când sunt buni”, a adaugat papa Francisc.

Copiii din fața lui au răspuns: „Nu”.

„- Iată, Emanuele, ăsta e răspunsul. Cu siguranţă Dumnezeu era mândru de tatăl tău. Pentru că este mai uşor să fii credincios şi să îţi botezi copiii, decât să nu fii credincios şi să îi botezi. Cu siguranţă, asta i-a plăcut mult lui Dumnezeu. Vorbeşte cu tatăl tău, roagă-te la tatăl tău. Îţi mulţumesc Emanuele pentru curajul tău” i-a spus Papa.

Mesajul Severanului Pontif îi va rămâne cu siguranţă întipărit în memorie copilului. Şi i-a luat o mare piatră de pe inimă.„Eu eram aproape sigur că a ajuns în Rai, dar voiam confirmarea Sfinţiei Sale”, a povestit băiețelul.

Citește și: