Rareș Prisăcariu continuă să impresioneze și atunci când nu se află la televizor. Puștiul simpatic a împlinit 8 ani pe 22 septembrie și a scris un mesaj plin de înțelepciune pe contul lui oficial de Instagram. „Astăzi pășesc într-o nouă poveste… 8 ani. Ani plini de frumos și magie, pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a scris Rareș, iar urările și gândurile bune au venit în valuri.

rares-prisacariu-11SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Rareș Prisăcariu, care a câștigat finala „Românii au talent” sezonul 13, s-a distrat câteva zile mai târziu cu toată gașca lui de prieteni și de colegi, la o petrecere plină de jocuri și jucării. Invitații au fost așteptați la un club de agrement din Zăicești, Botoșani, unde s-au bucurat de activități în aer liber, dar și de tortul superb, inscripționat cu Lego, al aniversatului. Lego este o altă pasiune pe care o are Rareș, așa că în vacanța de vară părinții l-au dus la Legoland, în Günzburg, în sudul Germaniei.

„Astăzi am sărbătorit ziua mea alături de prieteni, colegi și familie. Am avut o petrecere pe care nu o voi uita niciodată și m-am simțit minunat. Vă mulțumesc tuturor pentru amintiri și pentru dragostea pe care mi-o oferiți!”, a scris Rareș în dreptul acestor imagini pline de culoare. Mai mult ca sigur, conturile de social media ale băiatului sunt administrate de părinții lui, care îi sunt mereu alături.

În data de 12 mai, Rareș Prisăcariu a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 13, și marele premiu de 120.000 euro. La 7 ani, Rareș Prisăcariu a devenit cel mai tânăr câștigător de până acum, iar numărul pe care l-a prezentat în finală i-a zdruncinat puternic pe toți adulții din sală și din fața televizoarelor.

Rareș, acum elev în clasa a II-a, a stârnit și numeroase controverse, nu doar admirație. Au fost voci care au spus că, la vârsta lui, copiii ar trebui să se joace, nu să recite poezii patriotice sau cu teme filozofice. Părinții lui au explicat de nenumăarte ori că fiul lor face totul din plăcere și din pasiune, fără să fie constrâns în vreun fel.

Rareș Prisăcariu și părinții lui. Foto: Facebook

Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui Rareș Prisăcariu

Dar cine sunt și cu ce se ocupă părinții acestui puști genial, cu o inteligență sclipitoare și cu apetit atât de mare pentru cunoaștere? Potrivit publicației qmagazine.ro, mama, Gina Prisăcariu (42 ani), s-a născut la Botoșani, într-o familie de cadre didactice, și este educatoare la o grădiniță din localitate. Tatăl, Marius Prisăcariu (46 ani), este funcționar public în cadrul Consiliului Județean Botoșani și a studiat Științe Economice. Mama lui Rareș e pasionată de lectură și de pictură, iar tatăl, de istorie și cinematografie.

„Este un copil modest, nu vorbește despre el la superlativ, dar este încântat să știe că lumea îl apreciază. Nu a fost niciodată forțat să învețe ceva, să participe undeva obligatoriu sau să fie obosit din cauza unui efort deosebit. Face totul din plăcere, cu o dragoste infinită pentru Eminescu și pentru locurile natale. Rareș a învățat o multitudine de poezii și texte în proză, propuse sau pe care și le alege singur. Amândoi îl susținem și îi oferim echilibrul de care are nevoie pentru a fi un copil fericit”, au declarat Gina și Marius Prisăcariu pentru qmagazine.ro.

Citește și: Reacții dure după momentul lui Rareș Prisăcariu, de la „Românii au talent”: „Mai rar am văzut ceva mai trist”, „Lăsați copiii să aibă copilărie”. Ce spune psihologul

Citește și: Ce meserii au părinții lui Rareș Prisăcariu, copilul-minune de la „Românii au talent”: „Nu a fost niciodată forțat să învețe ceva”