Rareș Prisăcariu, băiețelul de 7 ani, din Botoșani, și-a pus în joc toate „armele” sale în finala „Românii au talent”, sezonul 13: inocența, inteligența, iubirea și talentul de mare orator. Nu a fost greu să emoționeze o sală întreagă, tot juriul și, după cum se vede, pe mulți români care au pus mâna pe telefon și au votat.

Momentul cu care Rareș Prisăcariu a câștigat „Românii au talent”

Rareș Prisăcariu a recitat „Interviu cu Dumnezeu”, iar fiecare cuvânt rostit, cu candoarea unui copil de 7 ani, a sfredelit puternic mintea și inima oricărui adult. Andra, Andi Moisescu, Mihai Bobonete, dar mai ales Dragoș Bucur i-au recunoscut, după ce l-au ascultat, că au fost afectați și impresionați de cele auzite. Textul are un puternic spirit moralizator:

– Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
– Dacă ai timp… i-am răspuns.
Dumnezeu a zâmbit.
Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
– Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
– Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească….iar apoi tânjesc iar sâ fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.
Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit. Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
– Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
– Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult. ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc dar pur şi simplu încă nu sţiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
– Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
– Doar faptul că sunt aici, întotdeauna.

„Sunt foarte emoționat pentru că am putut să fac impresie bună și că oamenii m-au votat. Mă așteptam să mă voteze, dar nu mă așteptam să câștig”, a spus Rareș. Locul al doilea a fost ocupat de cei doi copii din Ucraina, Olya și Valera, iar locul al treilea, de Oleg Spînu. De altfel, în finala „Românii au talent 2023”, din 11 concurenți, doar doi au avut peste 18 ani. A fost finala copiilor, o premieră în istoria concursului, varianta românească.

Sandip Brahamin a câștigat premiul de originalitate în sezonul 13

Patru concurenți talentați au fost în cursa pentru premiul de originalitate în valoare de 10.000 de euro, iar publicul a ales câștigătorul.

În prima semifinală Românii au talent, juriul i-a nominalizat pe Bianca Avram și Oleg Spînu. În cea de-a două semifinală, li s-au alăturat Sandip Brahamin și Denisia Sănduleac. Telespectatorii au avut de ales între doi dansatori excepționali și două voci unice.

Cele mai multe voturi din partea publicului au ajuns la Sandip Brahamin, care a fost desemnat câștigătorul premiului de originalitate de la Românii au talent. Dansatorul a plecat acasă cu un cec în valoare de 10.000 de euro.

Citește și: Ce meserii au părinții lui Rareș Prisăcariu, copilul-minune de la „Românii au talent”: „Nu a fost niciodată forțat să învețe ceva”

Citește și: Reacții dure după momentul lui Rareș Prisăcariu, de la „Românii au talent”: „Mai rar am văzut ceva mai trist”, „Lăsați copiii să aibă copilărie”. Ce spune psihologul