În vârstă de 19 ani, McIntyre a fost găsit vinovat, alături de şase bărbaţi, de uciderea lui Ethan Walker, în Mansfield (Texas), în iulie 2016. Grupul a încercat să îi jefuiască pe Walker şi un alt bărbat de bani şi droguri.

Walker a fost ucis în casa lui, fiind împuşcat. Iubita acestuia a depus mărturie că el avea mâinile ridicate în aer când a fost asasinat.

Avocaţii lui McIntyre au susţinut că rapperul nu a fost cel care a tras letal. La rândul său, McIntyre a mărturisit că rolul lui în acest jaf a fost să găsească drogurile. A fost găsit vinovat de crimă şi în cazul altor trei capete de acuzare privind jaf deosebit de grav.

După ce a fost acuzat de crimă în urmă cu trei ani, McIntyre a fost plasat în arest la domiciliu, dar în martie 2017 a reuşit să scape. El a scris atunci pe Twitter: „Îl dau dracului de arest la domiciliu… Trebuie să mă prindă”.

Cel mai cunoscut hit al său, probă în dosar

A plecat din Texas în New Jersey, unde a înregistrat single-ul „The Race”, în care vorbeşte despre statutul de fugar.

Piesa a ajuns în topurile americane şi a fost remixată de rapperi ca 21 Savage, Tyga şi Lil Yachty. Videoclipul a fost vizionat pe YouTube de peste 174 de milioane de ori, iar în ianuarie 2018, cântecul a fost certificat cu platină.

În timpul procesului, procurorii au difuzat videoclipul, în care Tay-K apare în faţa afişului care anunţă fuga lui, şi au prezentat versurile curţii.

McIntyre a fost prins din nou în iunie 2017 şi acuzat de alte două infracţiuni comise în timpul în care a fost fugar: uciderea unui bărbat în vârstă de 23 de ani, în urma unei altercaţii din San Antonio (Texas), şi agresarea şi jefuirea unui bărbat în vârstă de 65 de ani în Arlington (Texas).

Vezi și Șocant! Câștigătorul unui îndrăgit show culinar de la noi a fost condamnat la 10 ani de închisoare. A ucis cu sânge rece o femeie

Citește și: