”Insula iubirii” (difuzată la Antena 1) este plină de neprevăzut pentru cupluri. Ai învățat și tu din experiențele trăite de concurenți?
Având în vedere că este deja al treilea sezon, aș putea să spun că nu numai eu, dar cred că întreaga echipă a avut ceva de învățat pentru că într-un timp relativ scurt, cât au durat filmările, am luat contact cu personalități și caractere diferite. Recunosc, ne-au surprins și pe noi cu unele lucruri, pentru că la începutul emisiunii am întâlnit cupluri care nu se deosebeau de altele cunoscute de mine de-a lungul vieții. Dar, pe durata emisiunii, s-au produs multe schimbări care dovedesc că oamenii pot reacționa în fața unor situații asumate la început, în moduri complet imprevizibile.
Eu admir foarte mult sinceritatea de care dau dovadă unii oameni în momente în care mulți nu ar mai fi deschiși. Toate aceste sezoane mi-au întărit convingerea că, dacă ești sincer cu propria persoană atunci relația din care faci parte nu are decât de câștigat, indiferent de consecințele sau situațiile care pot apărea. Asta înseamnă respect pentru tine, pentru partener și pentru relația ta.

Ce crezi că îi împinge pe oameni să își înșele partenerul, chiar și când totul este filmat și monitorizat?
Iată, și acest sezon este dovada că oamenii se înscriu dintr-un soi de curiozitate. Și acum unii dintre concurenți au spus la începutul emisiunii că se așteptau să aibă un scenariu cu ce ar trebui să facă pe insulă. Au fost uimiți să descopere că nu există așa ceva. Și deși vin pregătiți la emisiune odată ajunși acolo, lucrurile se schimbă cu ei. Tocmai pentru că știu că sunt monitorizați ei vin cu o strategie, aceea de a își păstra o anumită imagine, crezând că este ușor să își gestioneze emoțiile și reacțiile. Dar testul este unul complex, se filmează pe o durată mare de timp, se familiarizează cu noul mediu, cu insula, cu colegii și cu ispitele. Iar dacă apar furtuni în cuplu nu mai este ușor să rămână fideli imaginii lor, măștii puse de acasă. Mai ales când văd că promisiunile de acasă ale partenerilor despre limitele stabilite nu se mai potrivesc cu cele din Thailanda.
Înșelatul în sine eu nu l-aș privi atât de dramatic în acest context. Pur și simplu cei care au ajuns în această postură realizează în această pauză sau detașare de relație, dintr-o altă perspectivă, ce minusuri sau fisuri există și găsesc în ispită ce lipsea din relația lor, făcând abstracție că aceste lucruri se întâmplă televizor.

Ai avea curajul sau curiozitatea să fii alături de soția ta, Adela Popescu, pe ”Insula iubirii”?
Am avut posibilitatea să fiu împreună cu Adela în Thailanda. Ea a venit în vizită la mine în primul sezon și, în măsura timpului disponibil, am petrecut momente frumoase amândoi.

Călătoria în Thailanda te-a ajutat să te redescoperi?
Da, Thailanda este unul dintre locurile noastre preferate de vacanță. Datorită filmărilor pentru emisiune am avut șansa să descopăr și alți oameni în afara celor pe care i-am întâlnit, să explorez și alte locuri decât cele văzute deja și aceste aspecte mi-au întărit convingerea că Thailanda este una dintre cele mai frumoase țări pe care le-am vizitat și cu care eu, personal, am rezonat cel mai mult.

Ce a amortizat golul distanței de la tine, de pe continetul asiatic, până acasă, la Adela și băiețelul vostru, Alexandru, în cele 20 de zile de filmare?
Hai să spunem că dacă erau doar 20 de zile, acest dor ar fi fost amortizat mult mai ușor. Însă pentru că a fost aproape o lună, absolut orice minut petrecut acolo îmi adâncea starea de dor. Tocmai de aceea țineam legătura cu Adela tot timpul și vorbeam în toate momentele când aveam pauze și când ne nimeream și cu fusul orar.

Care a fost pentru tine cel mai greu moment în timpul desfășurării emisiunii?
Cele mai grele momente au fost cele legate de ceremoniile focului. Pentru că, pe lângă faptul că eu consider că acelea sunt cele mai importante din emisiune, mai precis cu cea mai mare încărcătură emoțională, este și această situație în care eram față în față cu acei oameni în momentele în care vedeau ce fac sau ce spun partenerii lor. Și, implicit, eram față în față cu problemele lor, în timp real. Toate aceste lucruri nu făceau decât să crească tensiunea pentru că nu știi cum reacționează cel din fața ta când e confruntat cu imagini la care nu se aștepta și care pot să nu fie pe placul lui. Iar starea aceasta era mult mai apăsătoare acolo, dincolo de ceea ce văd oamenii la televizor.

Cum te-ai descrie ca tătic? Te-a schimbat în vreun fel Alexandru?
În mod natural, am devenit mult mai responsabil, rezonez mult mai mult cu ceilalți părinți din jurul meu, sunt mult mai empatic când vine vorba despre copii. Toate lucrurile cu schimbatul scutecelor, cu trezitul noaptea, cu mâncare pentru el, toate nevoile lui devin instantaneu și ale noastre și asta poate înțelege cu adevărat cineva care este părinte. Este o bucurie și o împlinire pe care o descoperi și o simți numai în această ipostază.

Cum e atmosfera la voi acasă?
Avem un copil extrem de vesel, un copil care datorită atmosferei din casă a crescut foarte sănătos, sociabil, exact așa cum ne doream să fie și cum cred că suntem și noi. În weekenduri, mai ales acum că a venit vara, petrecem mult mai mult timp afară, în parc, în locurile special amenajate unde ne întâlnim și cu alți copii, în curte și bineînțeles la reuniunile de familie, unde ne vedem și ne distrăm cu toții.

Având în vedere că atât tu cât și soția ta apăreți pe micile ecrane, vă uitați unul la emisiunile celuilalt, vă dați sfaturi?
Da, fiecare proiect în care suntem implicați are parte de susținerea amândurora și întotdeauna ne-am sfătuit. E firesc să se întâmple așa, mereu ne-am susținut și profesional și facem echipă bună și în zona aceasta.

Ce avantaj notabil și ce dezavantaj de luat în seamă ai ca vedetă tv/persoană publică?
Mă consider doar persoană publică, prin prisma emisiunii pe care o prezint și pentru că este un show foarte vizionat. Astfel mă face și pe mine mult mai vizibil, să spun așa. Câteodată pentru mine acest lucru poate fi și un dezavantaj, pentru că cine mă cunoaște știe că nu îmi place să fiu în centrul atenției. Îmi plac discreția și intimitatea. Dar mă bucur foarte mult pentru succesul emisiunii.

Ce planuri ai împreună cu familia pentru această vară?
Suntem emoționați pentru că vom pleca pentru prima dată împreună cu băiețelul nostru undeva la mare, mai ales că acum el merge foarte bine. Deci va fi o vacanță altfel pentru noi, deoarece el este prioritate noastră. Sunt convins că o să îi placă.

Ce sfat le-ai da celor care doresc să se înscrie și să ajungă pe ”Insula iubirii”?
Să fie sinceri cu ei înșiși, să știe foarte bine în ce stadiu se află relația lor, să fie convinși că această emisiune nu urmărește decât să le facă bine în contextul în care ei aleg să se supună acestui test. Pentru a privi lucrurile și dintr-o altă perspectivă, dincolo de cea de zi cu zi. Și, odată înscriși, să rămână asumați pe acest drum al descoperirilor.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Din punctul tău de vedere, cum se măsoară încrederea în cuplu?
Lăsându-i libertate totală partenerului tău.

Nu pot trăi fără…

Familia mea – ”Pentru că nu aș mai fi eu.”
Aparatul foto – ”Pentru că fotografia este pasiunea mea.”
Sinceritate – ”Pentru că este esența unei vieți de calitate.”

 

Credit foto: Antena 1