Anunțul său trist, în plin apogeu al carierei, a fost făcut cu doar câteva zile înainte de lansarea celui de-al nouălea lungmetraj al său, „A fost odată… la Hollywood/ Once Upon a Time In Hollywood”, film în care joacă Leonardo DiCaprio, Brad Pitt şi Margot Robbie. Acesta va fi lansat pe marile ecrane în 26 iulie.

În vârstă de 56 de ani, tarantino, la rândul său actor, a declarat că, dacă filmul va avea succes, „poate nu va mai ajunge la al zecelea lungmetraj”.

Nu e prima oară când Tarantino vorbește despre încheierea carierei de regizor. Acum, însă, a spus și ce va face odată ce va termina cu regia: va fi scriitor și dramaturg.

Despre cel mai recent film al său, Tarantino, unul dintre cei mai controversați regizori, a spus că acesta este „cel mai personal film al său”, pentru că este inspirat din anii copilăriei lui.

Acţiunea din „Once Upon a Time in Hollywood” îi are în centru pe Rick Dalton, un actor a cărui perioadă de glorie a apus, şi pe cascadorul Cliff Booth. Cele două personaje, interpretate de Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt, locuiesc în apropiere de actriţa Sharon Tate (interpretată de Margot Robbie), care a fost ucisă de membrii sectei conduse de Charles Manson în 1969.

Vezi și Un actor din Pulp Fiction a murit în somn. Avea 70 de ani și jucase în multe horror-uri clasice

Citește și: