Iulică Cercel a spus anchetatorilor, conform observator.tv, că el îi lăsase cheia mașinii lui Răzvan Ciobanu și că merseseră împreună pe litoral: ”Am plecat amândoi de la Bucureşti. El la volan. Se întâmpla sâmbătă spre duminică. A ramas cheia la el, nu a împrumutat maşina. I-am lasat-o eu. Nu ştiam că pleacă cu maşina la Bucureşti, nu l-aş fi lăsat. L-aş fi trimis cu cineva”.

„Duminică seara am vorbit cu el ultima oară, eram la un restaurant şi l-am invitat să mănânce şi să-mi aducă maşina. Aveam banii în torpedou. Şi cardul. Era lucid. Coerent. Mi-a zis că vine. Se întunecase.

Am aşteptat puţin, cam 15 minute. L-am sunat iar şi nu a mai raspuns. Şi luni am aflat bomba”, a mai spus acesta.

Un alt prieten, Sorin Oprea, afirmă că Răzvan Ciobanu era abătut și obosit duminică.

„Era supărat, era abătut, nu era în apele lui. N-a vrut să stea, voia să ajungă neapărat la Bucureşti în secunda aia. Zic: <>. Zice: ‘<>.

Era foarte tăcut. El de obicei nu era aşa. A mai stat un pic, a zis: <>, afirmă el. De atunci, Răzvan Ciobanu nu i-a mai răspuns nici lui la telefon.

Răzvan Ciobanu a fost înmormântat joi, la cimitirul Progresul din Capitală, fiind condus pe ultimul drum de peste 100 de persoane, printre care și colegi de breaslă sau vedete. El a fost înmormântat lângă bunicul său, decedat în 1996.

Răzvan Ciobanu a murit la vârsta de 43 de ani, în urma unui accident de mașină care a avut loc în localitatea constănțeană Săcele. Autoturismul nu-i aparținea și în el nu se mai afla nimeni în momentul producerii accidentului. Răzvan Ciobanu, care petrecuse cu o noapte înainte și se îndrepta spre București, nu purta centură de siguranță.

Necropsia a arătat că designerul consumase substanțe interzise.

Citește și: