Cel puțin în ultima vreme, se pare că certurile s-au întețit din cauza faptului că președintele Franței a scăzut grav în sondaje și și-a pierdut popularitatea în urma mai multor controverse. Potrivit unui nou sondaj YouGov,  popularitatea preşedintelui Emmanuel Macron a scăzut din nou în Franţa, în luna octombrie, şeful statului coborând la numai 25% opinii favorabile față de 32% luna trecută, un nou minim după alegerea sa. Aceasta este a treia lună consecutivă în care acesta pierde în sondaje.

Brigitte care este foarte implicată în cariera soțului ei, a decis că a venit vremea să intervină și a avut o discuție aprinsă cu soțul ei, în care l-a certat  pentru faptul că pierde simpatia francezilor.

„Trebuie să oprim c*****l așta acum”, i-ar fi strigat Brigitte lui Emmanuel.  Discuția aprinsă dintre Brigitte și Emmanuel a avut loc într-un birou de la Elysee, însă prima doamnă a Franței a țipat atât de tare la soțul ei încât s-a auzit și pe holurile palatului. „Țipa așa tare în spatele ușii că am auzit tot. S-a cutremurat palatul”, a declarat un ofițer de securitate pentru publicația franceză Voici.

Citește și: Gabriela Cristea a aflat astăzi sexul celui de-al doilea copil al ei și al lui Tavi Clonda!

Francezii au lăudat gestul primei doamne a Franței

Și jurnalistul francez Frédéric Helbert  a dezvăluit pe Twitter că Brigitte Macron i-a ținut morală președintelui. Brigitte se pare că nu a fost de acord cu deciziile lui Emmanuel în ultima vreme și l-a învinovățit pentru poziția greșită pe care a avut-o în cazul Benalla.

Știrea că prima doamnă doamnă a Franței s-a revoltat împotriva soțului ei, reproșându-i comportamentul pe care l-a avut în ultima vreme se pare că i-a încântat pe francezi care au ținut să laude gestul lui Brigitte. „Dacă e adevărat că Macron a luat o ceartă zdravănă de la soție lui, Brigitte Macron, o felicit. Ea a făcut foarte bine și are tot respectul meu”,  „Poporul francez o cheamă pe Brigitte Macron să-i facă o corecție fermă și eficientă partenerului ei pentru că el continuă să fie insolent”, au scris câțiva francezi.

Popularitatea lui Macron a scăzut dramatic în ultimele trei luni. De vină ar fi mai multe scandaluri în care a fost implicat.  Este vorba de  demisia lui Nicolas Hulot, ministrul Tranziţiei ecologice şi solidare. Foarte popular printre francezi, acesta a anunțat în vară că părăsește guvernul francez la un an de la numirea sa, pentru că  se simte “foarte singur la manevre” în domeniul mediului înconjurător, lăsând de înțeles că nu are nici un sprijin. A mai fost cazul Alexandre Benalla, un colaborator și apropiat al liderului din Hexagon, care s-a dat drept poliţist şi a bătut un manifestant pe 1 mai. Francezii au fost supărați de atitudinea Palatului Élysée, care a încercat să mușamalizeze incidentul. Iar la începutul lunii, ministrului francez de Interne, Gerard Collomb, unul dintre cei mai apropiați aliați ai liderului francez, și-a dat demisia, aceste subiecte fiind foarte disputate în Franța.

Citește și: