Cei doi frați au lăsat uitării certurile dintre ei și au organizat împreună un eveniment special pentru regretata lor mamă, prințesa Diana, care ar fi împlinit astăzi vârsta de 60 de ani. Cei doi au dezvălit împreună o statuie a mamei sale, prințesa inimilor, îîn grădina palatului Kensington.

Princess Diana 60th Birthday, London, UK – 01 Jul 2021SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

William și Harry au fost fotografiați unul lângă altul, în timp ce au tras prelata de pe statuie. Aceasta a fost creată din bronz de artistul Ian Rank -Boradley și a fost expusă în grădina Sunjen, unde Lady Di adora să se relaxeze.

Statuia este una remarcabilă și o arată pe Lady Di, în picioare, ținându-și brațele în jurul a doi copii. Aceasta este într-o zonă plină cu 4.000 dintre cele mai iubite flori și plante ale Dianei, care înconjoară un bazin dreptunghiular de apă.

Palatul Kensington a trimis un comunicat în care dezvăluie că prinții doresc ca statuia să arate impactul ei pozitiv în Marea Britanie și în întreaga lume și să ajute generațiile viitoare să înțeleagă semnificația ei în istorie ‘.

„Statuia își propune să reflecte căldura, eleganța și energia Dianei, prințesa de Wales, pe lângă munca ei și impactul pe care l-a avut asupra multor oameni. Portretul și stilul de îmbrăcăminte prezentate s-au bazat pe „ultima perioadă a vieții sale, pe măsură ce și-a câștigat încrederea în rolul ei de ambasador pentru cauze umanitare”, se arată în comunicat.

Înainte de eveniment, William și fratele lui au fost văzuți vorbind extrem de relaxați ca pe vremuri. După dezvăluirea statuii cei doi au organizat o ceremonie grandioasă pentru a marca viața mamei lor, însă au dorit ca acesta să fie un eveniment privat la care presa să nu aibă acces. Se pare că William a luat această decizie pentru a-și proteja fratele, care se află în război cu presa britanică. Gestul lui William i-a indignat și i-a supărat pe britanici, dar presa britanică a fost considerat că ar fi un semn că vrea să facă pace cu Harry și să repare lucrurile dintre ei și acesta ar fi fost primul lui pas.