Prințul William și Kate Middleton s-au casătorit pe 29 Aprilie 2011 la Catedrala Westminster Abbey din Londra, iar astăzi sărbătoresc 10 ani de căsnicie. Evenimentul a fost unul grandios și la acel moment a fost cea mai urmărită nuntă din lume.

Pentru a marca această zi, ducii de Cambridge au împărtășit două fotografii superbe cu ei, ce au fost realizate doar cu câteva zile înainte de aniversarea lor.

„ 10 ani. (Imaginile) Au fost realizate săptămâna aceasta înaintea aniversării de 10 ani de la nuntă a ducelui și ducesa”, au scris la descrierea imaginilor.

Regina nu a uitat de aniversarea lor și le-a transmis și ea un un mesaj emoționant: „ Le ureză ducelui și ducesei de Cambridge o aniversare de nuntă faorte fericită. Astăzi se fac 10 ani de când Altețele lor Regale și-au jurat iubire la Westminster Abbey”.

Kate și William au împreună trei copii frumoși și se pregătesc să devină cândva rege și regină. Până aici însă au avut de parcurs o cale lungă și tumultoasă.

Ce gentlemen! Gestul făcut de prințul William pentru Kate în prima lor apariție după înmormântarea prințului Philip

Kate Middleton și prințul William s-au cunoscut la facultate

Kate și William s-au întâlnit la Universitatea St Andrews, unde a amândoi au studiat istoria artei. În fiecare zi, el încearcă să ignore liniștea generală făcută instantaneu când intră într-o sală și colegele înroșesc atunci când le cere o radieră.

Un an mai târziu, pe 27 martie 2002, la St. Andrews Bay a avut loc un spectacol de modă caritabil. „Timida” Kate, votată anterior „cea mai frumoasă fată din Sf. Salvator” (o casă studențească de care au aparținut amândoi), se plimbă într-o mini-rochie transparentă din dantelă. Legenda spune că William, așezat în primul rând pentru această ocazie, a scos un „Wow! Kate, asta e hot!”. Ea mai spune că William a sărutat-o pe Kate pentru prima dată în acea seară și că l-a respins cu uimire.

Înainte de a deveni studentă, Kate și-a luat un an de pauză, pe care l-a petrecut pe drumuri, în călătorii de voie. Apoi, a studiat istoria artelor la Universitatea St. Andrews din Scoția, absolvind în 2005.

Însă nu a stat doar cu nasul între cărți în timpul facultății. Îi plăcea să alerge în cadrul competițiilor, să înoate și chiar a încercat să intre în echipa de hochei a facultății.

În 2001, Kate, era un ”boboc”, studentă în primul an. Locuia în același cămin cu prințul William, și el student la aceeași universitate. În scurtă vreme, cei doi au devenit prieteni platonici. Kate se întâlnea atunci cu Rupert Finch, din ultimul an, iar William avea și el o prietenă.

Nu ieșeau la întâlniri, dar petreceau împreună timp la masă, la cantină. În plus, aveau același cerc de prieteni, așa că se vedeau relativ des.

Lucrurile s-au schimbat în al doilea semestru, când William se afla în public la o prezentare de modă în scopuri caritabile, unde pe podium a urcat și studenta Kate. Însă, contrar felului în care se îmbrăca de obicei, unul conservator, ”corect”, Kate a defilat cu o rochie transparentă, care a atras multe priviri.

”Și iat-o nepurtând mare lucru, arătând minunat. Cred că toată lumea a gândit < Uau, arată superb! Arată minunat! E pur și simplu frumoasă! >.

Și cred că și prințul William a privit-o și a fost la fel de impresionat”, a povestit un apropiat al celor doi, o persoană care de asemeni s-a aflat în public la prezentarea de modă.

Kate și William mai au și ei probleme în mariaj

Și într-adevăr, acela a fost momentul când William a încercat să i se prezinte lui Kate în altă lumină, nu cea de prieten platonic. Însă Kate nu i-a acceptat avansurile, din moment ce avea deja un prieten.

La sfârșitul anului școlar, Kate s-a despărțit însă de prieten și a ajuns să locuiască împreună cu William și alți câțiva prieteni, în aceeași casă. A fost momentul când și relația lor s-a schimbat. În scurtă vreme, Kate și William au ajuns să iasă în secret la întâlniri. Însă acest lucru nu s-a aflat decât în 2004, când au fost fotografiați împreună în timpul unei vacanțe la schi. Au urmat anii de prietenie ”oficială”, după care căsătoria la care a fost martoră o lume întreagă.


Cei doi par un cuplu perfect, dar ca în orice relație ducii de Cambridge recunosc că ei mai au probleme în mariaj.

Un expert regal a dezvăluit pentru presa britanică că ducele și ducesa de Cambridge au avut și ei „urcușuri și coborâșuri” în mariaj, ca orice alt cuplu, dar întotdeauna și-au respectat îndatoririle regale și au slujit-o pe regină

Ei s-au întâlnit ani întregi înainte ca William să se pună în genunchi și să-i ceară mână, pentru că ducele a vrut să se asigure că iubita lui este pregătită pentru viața regală înainte să intre oficial în familia lui.

Într-un interviu special pentru OK Magazine, ediția britanică, pentru aniversarea a 10 ani de la nunta lor, expertul regal Duncan Larcombe a dezvăluit că deși cei doi par mereu fericiți când apar în public, și ei mai au probleme și tensiuni în mariaj ca orice alt cuplu.

„William și Kate au trecut prin zece ani de căsătorie și îndatoriri regale, fără să se plângă nici măcar o dată. La fel ca orice cuplu, au avut urcușuri și coborâșuri, certuri și tensiuni. Dar angajamentul lor față de regină și față de această țară a fost de neclintit, iar controversa cu privire la plecarea lui Meghan și Harry din Marea Britanie a făcut acest lucru și mai clar. ”, a spus acesta făcând referire la faptul că Meghan cu Harry nu doar că au plecat când le-a fost greu, dar au ales să se și plângă în public despre viața în familia regală, după doar doi ani de mariaj.

Duncan a dezvăluit, de asemenea, că ducii de Cambridge își vor sărbători aniversarea de 10 ani de mariaj, discret, acasă, alături de copiii lor: George, Charlotte și Louis. Cu toate acestea, el crede că regina va dori să marcheze această ocazie într-un mod special, mai ales că reprezintă sfârșitul unui deceniu în care Kate și-a îndeplinit toate îndatoririle regale.

Citește și:

Cristi Brancu: ”Un Hristos a înviat printre petrecăreți și balamuc mi se pare un nonsens”

Kate Middleton a purtat din nou cizmele ei favorite, pe care le are de 15 ani