Prințul a mărturisit că s-a gândit la această posibilitate, mai ales de când a devenit părinte. Și, dacă așa ceva s-ar întâmpla, atunci l-ar ”susține în totalitate”, a spus el.

Totuși, a mărturisit că și-ar face griji din cauza „presiunilor suplimentare” la care acesta ar fi supus.

„Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur”, a afirmat el.

Declarația care a luat prin surprindere a fost făcută la Londra, la un eveniment de caritate pentru persoanele care aparțin minoritățile sexuale.

Ducele de Cambridge a afirmat că ar susţine „orice decizie” ar lua copiii săi, însă a adăugat: „Mă îngrijorează ca părinte. Câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează”.

„Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului”, a adăugat prinţul.

El şi-a exprimat şocul cu privire la un atac recent asupra a două femei gay, într-un autobuz din Londra, declarând: „Am fost revoltat!”.

Vezi și După prima fotografie în care se vede chipul lui Archie, bebelușul prințului Harry și al lui Meghan Markle, și prințul William ne face o surpriză!

Citește și: