Potrivit acestuia, problemele cu vederea la distanţă l-au ajutat să-şi depăşească starea de anxietate când trebuia să susţină discursuri, întrucât nu putea distinge foarte bine figurile celor prezenţi la eveniment.

Ducele de Cambridge, în vârstă de 37 de ani şi al doilea pe linia de succesiune la tronul britanic, a făcut această mărturisire cu prilejul unui documentar despre importanţa îngrijirii sănătăţii mintale.

Vorbind despre anxietate ca problemă medicală, prinţul William a dezvăluit că şi el a trecut prin astfel de stări când trebuia să susţină discursuri importante.

„Vederea mea a început să slăbească puţin câte puţin pe măsură ce înaintam în vârstă şi nu obişnuiam să port lentile de contact, astfel că atunci când pronunţam discursuri nu puteam vedea chipurile în depărtare”, a mărturisit nepotul reginei Elisabeta a II-a.

„Feţele erau înceţoşate şi nu puteam să-mi dau seama dacă cineva din sală mă priveşte. Văd suficient de bine de aproape şi pot citi de pe hârtie, dar nu pot vedea departe în sală. Iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să-mi înving anxietatea”, a spus William.

Dacă prințul William e miop, străbunicul său, regele George al VI-lea (tatăl Elisabetei a II-a), suferea de bâlbâială şi era cunoscut pentru dificultăţile sale de a vorbi în public.

Vezi și Lecția valoroasă pe care au învățat-o prințul Charles și prințul William, după plecarea lui Harry și Meghan în Canada. Fotografia care face cât o mie de cuvinte!

Citește și: