Vestea că prințul Harry a renunțat definitiv la atribuțiile regale l-a devastat pe fratele său, prințul William. Fiul cel mare al prințesei Diana este trist și încearcă să se obișnuiască cu ideea că relația cu fratele său nu va mai fi niciodată la fel.

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au părăsit definitiv Casa Regală Britanică, anunțând totodată că renunță la toate îndatoririle de membri ai monarhiei.

„Ducele şi ducesa de Sussex i-au confirmat majestăţii sale regina că nu vor reveni ca membri cu îndatoriri în cadrul familiei regale”, a anunțat zilele trecute Palatul Buckingham. „Deşi am primit decizia cu tristeţe, ducele şi ducesa vor rămâne în continuare membri mult iubiţi ai familiei regale”, scrie în comunicatul publicat de palatul Buckingham.

O sursă apropiată casei regale a dezvăluit că decizia luată de Harry l-a șocat pe William. Acesta este trist și condamnă comportamentul fratelui său față de bunica lor, regina Elisabeta a II-a. El consideră actul lui Harry insultător și lipsit de respect.

“E lipsă de respect față de bunica, Harry!”, ar fi spus William potrivit unei surse din interiorul casei regale, scrie The Times.

După ce i-a trecut furia și-a dat seama că va trebui să se obișnuiască cu absența fratelui său. Au împărțit totul în viață: un birou, o fundație, s-au întâlnit zi de zi și toată distracția de care au avut parte în tot acest timp…Îi va lipsi mereu”, a mai spus sursa citată de The Times.

Un prieten al prințului William a mai declarat că acesta simte acum toată presiunea pe umerii săi. “Viitorul lui arată diferit din cauza alegerilor lui Harry. Nu e ușor”, a spus acesta.

Palatul Buckingham a anunţat într-un comunicat pe 19 februarie, că prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai fi membri activi ai familei regale. Cei doi au renunțat să mai fie membri activi ai familiei regale în martie 2020, când s-au mutat în Statele Unite ale Americii și au început să câștige profit din colaborările cu Spotify sau Netflix.

„Ducele și Ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale că nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale. În urma conversațiilor cu ducele, Regina a confirmat că îndepărtarea de munca familiei regale nu permite continuarea cu responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu serviciul public. Prin urmare, numirile militare onorifice și patronajele regale deținute de duce și ducesă vor fi returnate Majestății Sale, iar apoi vor fi redistribuite între membrii activi ai familiei regale”, se arată în comunicatul de presă.

Cu toate acestea, nu a durat mult, iar Prințul Harry și Meghan Markle au reacționat. La scurtă vreme, purtătorul lor de cuvânt a menționat că: „După cum reiese din activitatea lor din ultimul an, Ducele și Ducesa de Sussex rămân în datoria și serviciului în Marea Britanie și în întreaga lume și și-au oferit sprijinul organizațiilor pe care le-au reprezentat indiferent de rolul oficial pe care îl aveau. Serviciul este universal.”

Britanicii sunt dezamăgiți de decizia lui Harry și sunt convinși că roșcovanul a reacționat așa la sugestia soției sale, Meghan Markle, care a reușit să-i distrugă relația cu familia lui și mai ales cu fratele lui, prințul William.

Înainte de a anunța că nu își vor relua atribuțiile regale și nici nu se vor întoarce în sânul monarhiei, Meghan și Harry au venit cu o altă veste importantă. Cei doi vor deveni din nou părinți anul acesta. Anunțul a fost făcut la câteva luni după ce Meghan a suferit un avort.

Meghan și Harry locuiesc în prezent în California, SUA, după ce s-au retras din postura de membri superiori ai Familiei Regale, la începutul anului 2020. Cuplul are un fiu, născut în mai 2019, pe nume Archie.

Citește și:

Dan Bittman, adevărul dureros despre despărțirea de mama copiilor săi. De fapt cine nu și-a dorit căsnicia

Secretul relației Adelei Popescu cu Radu Vâlcan: ”M-a făcut să mă simt…”