Iar una dintre victimele sale, de-a lungul timpului, a fost Elton John. În biografia sa, abia lansată, cântărețul povestește cum, la un moment dat, vecin fiind cu ducele de Edinburgh, nimeni altcineva decât prințul Philip, locuind nu departe de castelul Windsor, artistul și-a vopsit mașina în culorile echipei de fotbal Watford, pe care tocmai o achiziționase.

Practic, mașina sa, pe care o conducea mândru peste tot, era vopsită în galben, cu o dungă roșie și una neagră. Nu avea cum să nu treacă neobservată, așa că și soțul reginei Elisabeta a II-a a zărit-o și a rămas nu doar intrigat, ci chiar neplăcut surprins.

Într-o zi, vecini fiind, s-au întâlnit, iar prințul l-a întrebat dacă locuiește lângă palatul Windsor.

A urmat: ”L-ai văzut pe idiotul care conduce în zonă o mașină dezgustătoare (scârboasă, înfiorătoare)? E de un galben deschis, cu dungi prostești pe ea. Îl știi cumva?”.

La așa o întrebare, așa un răspuns: ”Da, Altețea voastră. Eu sunt acela”.

Departe de a se intimida sau a se simți prost, prințul chiar a părut fericit că l-a găsit pe vinovat, astfel încât să-i poată spune tot ce gândește despre el. ”Ce naiba a fost în capul tău? E ridicol. Te face să arăți ca un mare prost. Scapă de ea”, a continuat prințul Philip, în stilul său caracteristic.

E drept, Elton John întotdeauna a fost un nonconformist și a iubit culorile.

Cât despre prințul consort Philip, e posibil ca tocmai stilul său direct de a vorbi să-l determine să iasă din viața publică, în urmă cu doi ani.

Vezi și Dezvăluiri despre familia regală: regina și-a pălmuit nepotul, iar pe prințesa Diana se băteau doi mari actori. Pe cine a ales Lady Di

Citește și: