“Ducele de Edinburgh a venit din Norfolk, in aceasta dimineata, la spitalul King Edward VII din Londra, pentru monitorizare si tratament legat de o maladie preexistenta.

Internarea e o masura preventiva, la recomandarea medicului Majestatii sale”, se arata in comunicatul oficial, unde se da de inteles ca e vorba despre o internare programata si nu una de urgenta.

Va mai petrece cateva zile in spital

Ducele de Edinburgh va mai ramane cateva zile in spital, insa, cel mai probabil, va fi externat de Craciun.

Nimeni nu stie despre ce e vorba, publicatiile britanice speculand ba ca printul Philip ar fi cazut recent sau ca e vorba despre o gripa.

Totusi, cel mai probabil starea sanatatii printului nu este atat de grava, din moment ce regina nu si-a schimbat programul, plecand pe domeniul de la tara, unde este asteptat si printul consort. Aceasta nu l-a intovarasit la spital, mergand, conform planului, la Norfolk. Duminica, regina a asistat la o slujba religioasa impreuna cu fiul sau cel mic, printul Edward, si familia acestuia.

Printul consort Philip s-a retras din viata publica in 2017, dar de atunci a mai aparut alaturi de sotia lui la cateva evenimente publice. El a ajuns la spital de mai multe ori in ultimii ani, cel mai recent fiind operat la sold, anul trecut.

El si regina Elisabeta sunt casatoriti de 70 de ani, monarhul britanic fiind primul care a sarbatorit o nunta de platina.

Citeste si: