Elisabeta a II-a și prințul Philip au aniversat anul trecut 72 de ani de căsnicie. Deși regina s-a îndrăgostit de prinț din prima clipă în care l-a văzut, ducele de Edinburgh nu a avut întotdeauna ochi doar pentru Suverană, ci a vrut să se căsătorească cu o altă femeie, potrivit unui tabloid britanic.

Philip s-a căsătorit cu Elisabeta a II-a în 1947 și a devenit prințul consort după încoronarea ei, ce a avut loc șapte ani mai târzu, însă se pare că în primii ani de mariaj s-au confruntat cu câteva probleme.

Prințul Philip s-a născut în două familii regale, daneză și  grecească, dar s-a mutat în Marea Britanie după ce familia lui a fost exilată din Grecia. În scurt timp,  a început să-și facă un nume în cercurile sociale și aristocrate britanice, mai ales din cauza șarmului lui și a faptului că arată foarte bine.

Regina s-a îndrăgostit de prințul Philip la vârsta de 13 ani

Așadar, în timp ce regina a pus ochii pe prințul Philip de la o vârstă fragedă, pe când avea doar 13 ani, Philip a fost îndrăgostit de mai multe femei înainte să se însoare cu regina Marii Britanii, iar marea lui dragoste a fost o actriță americană.

Potrivit biografiei  ‘Young Prince Philip: His Turbulent Early Life’ din 2011, autorul Philip Eade dezvăluie că tată lui Philip era foarte îngrijorat că fiul lui ar putea avea probleme mari din cauza femeilor, pe vremea când prințul avea doar 17 ani și era un mare cuceritor.

În vara anului 1938, Philip a stat la mătusa lui, Aspasia, în Veneția, iar Eade a precizat: „Tatăl lui Philip, Andrea, i-a amintit Aspasiei că băiatul lui învață pentru examenul special de în intrare la Colegiul Naval Regal, Dartmouth, și a rugat-o să aibă grijă ca Philip să nu intre în probleme din cauza fetelor. A fost o mare provocare”.

Citește și: Decizia a fost luată. Regina va renunța TRON. Când și mai ales cine îi ia locul 

Prințul Philip a vrut să se însoare cu Cobina Wright

Prințul participa la petrecerile găzduite de membrii din înalta societate din Veneția, de unde conducea apoi fetele acasă cu barcă, însă una dintre ele i-a atras cel mai mult atenția.

„O fată, Cobina Wright, i-a stârnit interesul mai mult decât celălalte și Philip și-a implorat mătușa să-l lase să stea mai mult în barcă cu ea. Cobina Wright era o actriță americană în devenire, a cărei mamă cicălitoare, numită tot Cobina, a fost printre persoanele  care l-au distrat pe Philip în timpul șederii lui la Veneția”, se mai arată în carte. Cobina Wright Senior era o persoană foarte influentă și organiza tot felul de petreceri la New York.

Citește și: Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani

Prințul Philip a fost îndrăgostit nebunește de Cobina Wright

„Cobina Wright Senior a organizat petreceri pentru  debutante în New York și și-a educat fiica pentru o avea carieră cinematografică, bazată de un mariaj spectaculos”, mai scrie Eade.

Tânăra Cobina era doar cu două luni mai tânără decât Philip – în comparație cu diferența de vârstă de cinci ani dintre el și regina. Potrivit biografiei, Cobina era fermecătoare, era „înaltă, subțire și blondă, cu ochii albaștri uriași și un zâmbet radiant”, așa că nu-i de mirare că prințul s-a îndrăgostit nebunește de ea.

“În 1938, ea (n.r.- Cobina) semnase deja un contract cu celebra compania 20th Century Fox, și totodată făcea modelling și cântă noaptea în cluburi”, precizează biograful.

În anul următor, fermecătoarea tânără a câștigat titlul Miss Manhattan și a fost numită „cea mai atractivă și talentată fată din New York a anului 1939”.

Cobina Wright i-a frânt inima, în cele din urmă, lui Philip

Wright a dezvăluit mai târziu că l-a cunoscut prima dată pe Philip într-un bar în timp ce mama ei încerca să se strecoare în brațele lui, însă a simțit o puternică atracție pentru el, iar între ei s-a legat rapid o legătură puternică, după cum explică biograful: „În următoarele trei săptămâni, Philip a însoțit-o pe Cobina peste tot prin Veneția, petrecând nopți pasionale în gondole pe Marele Canal, înainte ca amândoi să se întoarcă la Londra, unde au continuat să se vadă.

Cobina Wright a declarat în 2011 în The Daily Telegraph că au petrecut o săptămână în Anglia „ieșind în oraș, dansând și plimbându-se de mână pe străzile din Londra”.

În momentul în care Cobina a fost nevoită să plece în SUA, cei doi au plâns când și-au luat rămas bun și în timp ce se sărutau Philip i-a promis că va veni după ea.

„Când mama și fiica au plecat în America, el i-a promis că o va urma, și s-a spus că a început să plângă în timp ce o săruta pe tânăra Cobina, în semn de rămas-bun”, mai spune  Eade.

„Prietenul ei, Gant Gaither, producător pe Broadway, a dezvăluit că Philip îi scria (Cobinei) scrisori de dragoste pasionale și dorea cu disperare să se însoare cu ea, dar, în final, Cobina Jr, nu s-a mai arătat la fel de interesată”, fiind mai preocupată de succesul ei în New York. Astfel, ea a reușit să-i frângă inima prințului, care în cele din urmă a ales să se însoare cu Elisabeta a II-a.

Prințul consort Philip s-a stins din viață la 99 de ani, pe 9 aprilie 2021. Anunțul trist a fost făcut chiar de regină, care a anunțat opt zile de doliu.

CItește și: