La fel ca regina Elisabeta, prințul consort Philip știe să aprecieze o mâncare bună. Numai că nu se limitează doar la a mânca, ci nu se teme să muncească și el în bucătărie. Iar anumite feluri de mâncare sunt specialitățile sale.

 

Prințul apreciază mai ales mâncărurile simple, curate, nu foarte elaborate. Mai mult, deși la Buckingham Palace mustește de angajați, când prințul consort intră în bucătărie, are mare grijă ca, după ce gătește, să curețe totul în urmă. Iar din mâncarea sa mănâncă cu plăcere atât regina Elisabeta, cât și copiii lor sau nepoții.

 

De obicei gătește mâncăruri ușoare pentru cină. Face asta mai ales atunci când angajații au liber sau pleacă acasă, seara. El și regina Elisabeta au obiceiul de a lua cine târzii.

 

Specialitățile sale sunt micul dejun și cinele ușoare. Are inclusiv tigaia lui preferată. La micul dejun pregătește de obicei bacon, ouă, cârnați. Face adesea omletă, dar punctul său forte îl reprezintă rinichii. Adoră gătească așa ceva.

 

Seara, face ouă jumări, adesea cu anșoa, pe pâine prăjită, pește afumat, soteuri de ciuperci in unt, cu bacon.

Vezi și Scrisoare emoționantă pe care prințesa Diana a primit-o de la prințul Philip: „Nici un bărbat normal la cap nu te-ar fi părăsit pentru Camilla”

Citește și: