Actorul Matt Smith, care joacă în serialul ”The Crown”, care are în centru familia regală britanică, a stat de vorbă cu mulți dintre angajații de la palat, pentru a se documenta pentru rolul său. Și răspunsul tuturor, întrebați fiind cine dintre membrii familiei e favoritul lor, a fost ”prințul Philip”.

”În casa regală, el este cel mai popular dintre toți. Dacă vorbești cu oricare dintre angajați, îți va spune că Philip este cel mai plăcut dintre toți”, a declarat actorul.

Potrivit acestuia, o explicație ar fi aceea că Philip nu și-a pierdut acea calitate de ”om din popor”.

Soțul în vârstă de 97 de ani al reginei Eliasbeta a II-a are o personalitate șarmantă, dar și o fire rebelă. ”Protocolul regal nu l-a cumințit deloc în atâția ani. E un fel de rebeliune în el, o obrăznicie, un tupeu”, care îl fac simpatic pe prințul consort, îl ”umanizează”, a mai explicat actorul. În plus, prințul consort este și foarte deschis cu personalul de palat.

Întrebat ce îi place la prințul Philip, actorul a replicat: ”A făcut ce a vrut, când a vrut, cum a vrut, cu cine a vrut. Iar soția lui e regina!”.

Matt Smith l-a jucat chiar pe prințul Philip în serialul difuzat de Netflix. În sezonul 3, din 2019, nu se va mai întoarce însă. Atunci, personajele vor fi mai vârstnice cu 10 ani, iar Matt este prea tânăr pentru a fi în continuare credibil în acest rol.

Prințul Philip va fi jucat de actorul Tobias Menzies, cel care l-a întruchipat pe prințul Charles în filmul ”Regele Lear”, lansat în 2018.

FRoto: Hepta

Vezi și Prințul Philip era în agonie la nunta lui Harry cu Meghan Markle. Iată ce pățise

Citește și: