Potrivit publicației The Sun Prințul Philip considera că a fost o nebunie din partea lui Harry să-i acorde un interviu lui Oprah Winfrey. Biograful ducelui de Edingburgh, Gyles Brandreth, a dezvăluit ce cedea prințul Philip despre controversatul interviu acordat de nepotul său lui Oprah.

Potrivit lui Brandreth, ducele a regretat decizia nepotului său de a renunța la îndatoririle regale și de a se muta în SUA.

„Philip făcea treaba de 64 de ani. Harry abia reușise 30 de luni. Ducele de Edinburgh nu a fost încântat, și nici nu a crezut că Harry și Meghan fac ceea ce trebuie, fie pentru țară, fie pentru ei înșiși. Dar Philip a înțeles până la urmă relația dificilă a lui Harry cu presa și a susținut dorința acestuia de a face lucrurile în felul său. Mi-a spus: Oamenii trebuie să-și ducă viața așa cum cred ei cel mai bine,” a spus biograful pentru The Sun.

Citește și: Ce i-a cerut prințul Philip iubitei sale Lilibet, înainte să moară. Regina i-a îndeplinit dorința

Brandreth a dezvăluit că interviul dat de Meghan și Harry i-a adus aminte lui Philip de dezvăluirile făcute în presă de prințul Charles și prințesa Diana, pe care i-a învățat tot timpul să dea orice interviu vor, dar să nu vorbească niciodată despre ei. O regulă la care ținea foarte mult, iar ei au încălcat-o așa cum a făcut și fiul lor, prințul Harry.

”A crezut că interviul lui Meghan și Harry cu Oprah Winfrey este o nebunie și că nu ar cădea bine. Nu am fost surprins, pentru că exact așa mi-a descris interviurile TV personale acordate de prințul Charles și Diana, prințesa de Wales, în anii ’90. Faptul că interviul lui Meghan și Harry a fost difuzat în timp ce Philip era în spital nu l-a deranjat. Ceea ce l-a îngrijorat a fost preocuparea cuplului pentru propriile lor probleme și disponibilitatea lor de a vorbi despre ele în public. ‘Oferă interviuri TV prin toate mijloacele’, spunea el, ‘dar nu vorbi despre tine’. Aceasta a fost una dintre regulile sale. Știu că a împărtășit-o copiilor săi. Îmi imaginez că a împărtășit-o și cu nepoții săi.”, a mai spus biograful.

Palatul Buckingham a confirmat că Harry va participa la înmormântarea de sâmbătă, prima vizită pe care o face familiei sale în mai bine de un an. Meghan nu va lua parte la ceremonie din cauza sarcinii avansate, potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului.

Fostul prim-ministru Sir John Major a declarat pentru BBC că speră că înmormântarea se va dovedi „o oportunitate ideală” pentru a vindeca ruptura.

Prințul Philip a murit la 99 de ani, pe 9 aprilie, și va fi înmormântat pe 17 aprilie, în cadrul unei ceremonii private la Capela Sfântul Gheorghe, din Windsor, la care vor participa doar 30 de persoane. Trupul lui neînsuflețit nu va fi depus în Londra și nicio procesiune nu va avea loc, așa cum era planificat inițial, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Ceremonia va fi însă televizată și un serviciu memorial se va ține probabil când situația provocată de coronavirus va fi ținută sub control.

Foto: Profimedia

Citește și: