Ziua a fost sărbătorită în privat, el retrăgându-se din viața publică în urmă cu doi ani. Totuși, în tot acest răstimp a mai luat parte la câteva evenimente oficiale.

Cu ocazia zilei sale de naștere, prințul consotr Philip a fost felicitat inclusiv online. Prinţul Charles şi ducele Andrew de York, fiii prinţului Philip, i-au urat „La mulţi ani!” prin intermediul unor mesaje publicate pe Twitter.

La fel au procedat și prinţul William, nepotul său, şi soţia acestuia, ducesa Catherine de Cambridge.

Prințul Philip a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, el având mai multe probleme de sănătate. Cel mai recent a ajuns la spital anul trecut, pentru o intervenție la șold.

Prințul Philip și regina Elisabeta a II-a sunt căsătoriți de 71 de ani.

Chiar dacă are un caracter dur, motiv pentru care soția sa se referă la el ca fiind ”stânc” sa, prințul Philip este iubit de britanici, grație firii sale directe. Adesea spune verde în față ce gândește.

Născut în Corfu, ca prinț Philippos al Greciei şi Danemarcei, prințul Philip este unicul fiu dintre cei cinci copii ai prinţului Andrei al Greciei şi ai prinţesei Alice de Battenberg.

În Marea Britanie se afșă de când avea 7 ani, când a fost trimis la un internat aici. A studiat inclusiv în Germania și Scoția, devenind cadet al Marinei britanice în 1939.

Pe cea care avae să-i devină soție a cunoscut-o în 1939, iar 8 ani mai târziu a fost anunțată logodna lor. În același an, cei doi s-au și căsătorit.

Prinţul Philip şi regina Elizabeta au împreună patru copii: prinţul Charles de Wales, prinţesa Anne, ducele Andrew de York şi contele Edward de Wessex. De asemenea, au opt nepoţi şi opt strănepoţi, cel mai recent născut fiind fiul ducilor Harry şi Meghan de Sussex, Archie, în vârstă de o lună.

Vezi și Prințul Louis calcă pe urmele lui George și Charlotte. E născut să fie vedetă! Iată-l cum s-a prezentat în fața mulțimii. A salutat ca un profesionist! | GALERIE FOTO

Citește și: