Prințul consort a avut în ultimii ani mai multe probleme de sănătate, iar de pe 16 februarie a fost internat în spital, pentru că nu se simțea prea bine. Familia regală a anunțat acum că ducele de Edinburgh a trecut cu succes printr-o procedură pe inimă pentru o boală preexistentă.

„Ducele de Edinburgh a suferit ieri o procedură de succes pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul St Bartholomew. Alteța Sa Regală va rămâne în spital pentru tratament, odihnă și recuperare pentru câteva zile”, a anunțat palatul Buckingham.

Citește și: Ea e cântăreața care ieșea pe scenă cu haine second hand: ”De machiat mă machia mama, din rujuri din care băgai degetul să scoți din el să dai pe buze”

Prințul Philip al Regatului Unit, soțul Reginei Elisabeta a II-a, care va împlini 100 de ani în iunie, a fost internat în Spitalul King Edward VII din Londra pe 16 februarie, ca măsură de precauție, după ce nu se simțea bine. El a fost mutat, luni, în spitalul londonez “St. Bartholomew” pentru a-și continua tratamentul unei infecții și observarea unei boli de inimă preexistente, a anunțat Palatul de la Buckingham, potrivit BBC. Acesta a stat 13 zile în spital și va rămâne în continuare în spital, după intervenția suferită.

Prințul Philip a mai fost operat pe inimă și în urmă cu 10 ani, pentru deblocarea unei artere. Ducele de Edinburgh, care avea atunci 90 de ani, a fost transportat, cu elicopterul, la spital după ce a simțit dureri la piept. Medicii i-au implantat un stent pe artera blocată, o intervenție descrisă ca „foarte puțin invazivă”.

Prințul Filip s-a retras din viața publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 evenimente publice oficiale de la ascensiunea soției sale la tron, în 1952. Cu toate acestea, nu s-a retras complet din viața publică și continuă să o acompanieze pe regină, atunci când dorește, pentru anumite apariții publice.

În iunie 2017, Prințul Filip a fost spitalizat pentru două nopți pentru a-și trata ”o infecție legată de o patologie existentă”.

Ducele de Edinburgh a mai fost internat preventiv și în 2018, cu câteva zile înainte de Crăciun, din cauza problemelor de sănătate preexistente.

În ianuarie 2019, el a avut un accident rutier, când Land Roverul său a lovit un alt autovehicul. Fără să fie rănit, acesta a renunțat atunci la carnetul de șofer.

Citește și:

Smiley și Gina Pistol, ședință foto incendiară: „Mi-am schimbat frizura de trei ori”

Claudia Pătrășcanu: „Dacă Dumnezeu mi-ar da și o fetiță, sunt convinsă că…”