Palatul Buckingham a transmis într-un comunicat că Prințul Philip a fost internat ca măsură preventivă și este monitorizat de către medici. Acesta va rămâne în spital câteva zile.

„La sfatul medicului prințului Philip, acesta a fost internat în spitalul King Edward VII din Londra, unde este ținut sub observație de către doctori. Ducele s-a simțit rău și probabil că va mai sta câteva zile în spital”, se arată într-un comunicat emis de Palatul Buckingham.

Internarea prințului pare să nu fie o urgență, mai ales că acesta a mers la spital cu mașina, relatează presa britanică.

O sursă regală a spus, conform Reuters, că prințul nu suferă de Covid.

Luna trecută, regina Elisabeta a II-a și soțul ei, prințul consort Philip, au fost vaccinați anti-COVID.

Are mai multe probleme de sănătate

Ducele de Edinburgh a mai fost internat preventiv și în 2018, cu câteva zile înainte de Crăciun, din cauza problemelor de sănătate preexistente.

Prințul Filip s-a retras din viața publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 evenimente publice oficiale de la ascensiunea soției sale la tron, în 1952. Cu toate acestea, nu s-a retras complet din viața publică și continuă să o acompanieze pe regină, atunci când dorește, pentru anumite apariții publice.

În iunie 2017, Prințul Filip a fost spitalizat pentru două nopți pentru a-și trata ”o infecție legată de o patologie existentă”.

În ianuarie 2019, el a avut un accidet rutier, când Land Roverul său a lovit un alt autovehicul. Fără să fie rănit, acesta a renunțat atunci la carnetul de șofer.

Vezi și Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani, iar acum sărbătoresc 73 de ani de căsnicie

Citește și:

Catrinel Sandu, un altfel de cadou de Ziua Îndrăgostiților! Așa un dar de la soț…

Cătălin Botezatu spune care este cea mai sexy vedetă din România: ”Ea s-a tot reinventat. Nu are vârstă”