Intervenția chirurgicală suferită de ducele de Edinburgh la un spital privat din Londra, King Edward VII, nu a fost una lipsită de riscuri, dată fiind vârsta înaintată a pacientului: 96 de ani.

 Din fericire, lucrurile au decurs bine, iar soțul reginei a fost externat, urmând să-și continue recuperarea la palatul Windsor. Prințul a preferat să nu fie văzut de ”supuși”, așa că a părăsit spitalul pe ușa din dos.

Singurul vizitator la spital

Joi, prințesa Anne, în vârstă de 67 de ani, unul dintre copiii reginei cu prințul Philip, declara că tatăl ei e ”în formă bună”. Ea tocmai îl vizitase la spital. De altfel, se crede că doar ea l-a vizitat pe prinț în toata perioada cât acesta a fost spitalizat.

În ultima perioadă, starea de sănătate a prințului a fost precară. El a lipsit de la slujba de Paște, de la castelul Windsor, după ce a acuzat stări de rău. A mai fost internat în spital și anul trecut, însă din cauza unei infecții, având probleme la nivelul plămânilor.

Ducele de Edinburgh s-a retras din viața publică din august 2017. Va putea fi însă vazut la nunta prințului Harry cu americanca Meghan Markle, din 19 mai.

Foto: Hepta

Citește și: