Conform ministrului de Interne, Prinţul Paul al României a fost reperat şi prinş la Paris, ca urmare a colaborării dintre autorităţile române şi franceze.

Prințul Paul de România a fost prins la Paris

”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României În continuare se desfăşoară activităţile procedurale, în vederea predării acestuia, către ţara noastră”, anunţă IGPR, reamintind că ”la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Braşov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumparare de influenţă si complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în comunicatul autorităților române.

Condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

Prinţul Paul al României a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un paşaport eliberat de autorităţile din Marea Britanie, notează News.ro. Din partea franceză, în această acţiune au fost implicate Direcţia Generală a Jandarmeriei Naţionale şi Biroul Central de Luptă Împotriva Delincvenţei Itinerante. El a fost condamnat în 17 decembrie 2020 la 3 ani si 4 luni inchisoare pentru săvârşirea infractiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaăi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Remus Truică, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Dat în judecată și de soția sa, Prințesa Lia

La începutul acestui an, Prințesa Lia, soția Prințului Paul, l-a dat pe acesta în judecată, pentru a obține custodia copilului pe care îl au împreună, anunța Spynews.ro. Prințesa Lia a dorit să plece din țară cu fiul ei, Carol Ferdinand (12 ani), însă avea nevoie fie de acordul tatălui, fie de custodia completă, copilul fiind minor.

Prințesa Lia și fiul ei, Carol Ferdinand, au fost evacuați din vila de lux din București, deoarece nu ar mai fi plătit ratele bancare, după ce Prințul Paul a fost condamnat definitiv de instanță și a fugit din țară. Vila de lux în care locuiau se află în Centrul Vechi, însă se spune că banca ar fi vândut deja locuința.

Lia l-a întâlnit pe prinţul Paul Lambrino la o gală UNICEF care a avut loc la Londra. Cei doi s-au căsătorit în 1996, iar în 2010, când ambii soți trecuseră de pragul de 60 de ani, s-a născut fiul lor, Carol Ferdinand.

Citește și: Ei sunt cei mai mici moștenitori ai coroanei din Danemarca. Fac concurență copiilor prințului William! GALERIE FOTO

Citește și: VIDEO Fostul Principe Nicolae și-a botezat băiatul. Imagini cu strănepotul Regelui Mihai, la ceremonia elegantă