Fiul cel mic al ducilor de Cambridge va fi botezat astăzi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, în același loc unde acesta a botezat-o și pe Meghan Markle, soția prințului Harry, la Capela Regală a Palatului St. James. Ceremonia privată va dura 40 de minute  și este programată astăzi, 9 iulie,  începând cu ora locală 16.00.

 

 

printul William si CharlotteSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Prințul Louis, în vârstă de 11 săptămâni, va purta același trusou bej din satin, pe care l-au purtat și prințul George și prințesa Charlotte, când au fost botezați.

Citește și: Cum arată viața în doi pentru Meghan Markle și Harry. Iată cum se desfășoară zilele lor și cum l-a schimbat americanca pe prinț

Prințul Louis va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury

Botezul va fi un eveniment extrem de strâns, de unde nu vor lipsi bunicii micuțului, nici mătușa acestuia, Pippa Middleton sau ducii de Sussex, care s-au căsătorit în luna mai.

Meghan a fost botezată de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, în această capelă, în luna martie.

Prințul  Louis Arthur Charles de Cambridge a venit pe lume pe 23 aprilie și este un bebeluș model, după cum a declarat prințul William. El a mărturisit că micuțul doarme destul de mult și e foarte cuminte.

Regina și prințul consort vor lipsi de la botez

La botez este așteptat și Miguel Head, fostul secretar personal al prinţului William, despre care s-a scris că ar fi nașul micuțului, alături de sora vitregă a ducelui de Cambdrige, Laura Lopes, fiica  ducesei Camilla Parker , sau alături de Rebecca Priestley, fosta secretară personală a lui Kate Middleton. De asemenea, s-a vehiculat că nașii prințului Louis ar putea fi chiar și ducii de Sussex, dar Kate și William se pare că au avut alte planuri. Ducii de Cambridge au anunțat astăzi că au ales șase buni prieteni și membri ai familiei să-i fie toți nași micuțului.  Este vorba despre Nicholas van Cutsem-un prieten vechi de familie, Guy Pelly-cel mai bun prieten al ducilor de Cambridge, Harry Aubrey-Fletcher, Lady Laura Meade-o prietenă faorte bună a lui Kate și a lui William, Hannah Carter și Lucy Middleton, verișoara lui Kate.

71 de ani de la logodna reginei Elisabeta cu prințul Philip

Însă, puțină lume știe că ducii de Cambridge au ales să-și boteze copilul într-o zi extrem de specială pentru regina Elisabeta și soțul ei, prințul consort Philip.

Cei doi s-au logodit chiar la 9 iulie 1947, așa că anul acesta sărbătoresc 71 de ani de la logodna lor. Străbunicii lui Louis se iubeau însă de 8 ani în momentul în care s-au logodit. Regina avea doar 13 ani când l-a cunoscut pe Philip, cel care avea să-i devină soț. Cu toate acestea, regina și prințul consort nu vor participa la botez, potrivit unui comunicat al palatului Kensington. Decizia a fost luată în urmă de ceva timp de Suverană și de ducii de Cambridge, dar nu pe seama unor probleme medicale.  Regina se va întoarce de la Norfolk la Londra, abia astăzi și va avea o săptămână foarte aglomerată.

 

Citește și: